Cum se scuză Robu pentru paza de cinci stele a palmierilor care...

Cum se scuză Robu pentru paza de cinci stele a palmierilor care sunt “exotici, dar nu scumpi”

5
DISTRIBUIȚI
politisti la palmieri06_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Paza de lux instituită la „Palm Square Timişoara” de către Poliţia Locală, la solicitarea edilul şef Nicolae Robu, a ajuns subiect de interpelare în plenul consiliului local de astăzi. Consilierul PDL Ştefan Sandu i-a atras atenţia edilului şef că „ceea ce mă ingrijorează e că am avut o şedinţă de ordine publică.


Domnul comandant ne-a expus cu foarte multă pertinenţă motivul pentu care nu poate să asigure paza din zona oraşului, nu se pot face amenajări. 30 de poliţişti care non stop păzesc fiecare palmier. Mi se pare inacceptabil ca poliţiştii să fie rupţi de la alte activităţi ca să păzează nişte pomi, fie ei şi scumpi”.

În replică, Robu a comentat că „sunt exotici, dar nu sunt scumpi”, după care a făcut apel la informaţia aflată de la şoferul său, Vasile, că la 1900 în Timişoara au existat palmieri. Primarul a subliniat că este evident că „acest subiect a fost tratat incorect. Haideţi să tratăm mai cu raţiune lucrurile şi să nu încercăm să facem băşcalie din orice, că această băşcălie nu prea caracterizează spiritul Timişoarei. Dimpotrivă, acest spirit a fost unul de menţinere a diversităţii. Atunci când există divergenţe de opinii se pot exprima prin discuţii civilizate, şi nu prin circ. Legat de lipsa de personal, problema este una reală, sunt mai puţini, însă din păcate starea de sprit care a fost creată, cultivată şi întreţinută din diverse motive, nu le invoc aici, care ne determină să avem grijă de aceşti palmieri care sunt ai Timişoarei, nu sunt ai altcuiva”. Primarul, făcând abstracţie de distincţia bani publici, bani privaţi, a conchis că  „nimeni nu a protestat când au apărut la terasă palmieri, pentru că nu aveau legătură cu Robu. Abia atunci când unii au protestat, atunci au avut loc reacţii. Nu este asta destul de grăitor? Și cu asta închei”.

 

5 COMENTARII

  1. Acum am inteles tot.daca primarul asta isi ia informatiile de la Vasile…Imi e mila de acest oras..Am avut ocazia sa il cunosc pe acest Vasile…locul lui este intr-o alta institutie.Una specializata…

  2. semeni vint,culegi furtuna,..Robu e la prima experienta,intentii bune are,insa detractorii sint multi in oras….cu adeptii betivului de ORZA nai ce face…..cine stie,stie……!!..la sfirsitul mandatuli se va trage linie si vom vedea rezultatele…..in fine,daca la hornbach e plin de dafini,iar in DACIA avem un maslin …..nu vad care e problema??!!….chiar arata frumos acei palmieri……

  3. vasile e de la 1900 de stie asa de bine? la pretul palmierilor adaugati si salariul politistilor x numarul de luni petrecute langa ei.
    avem un primar adevarat: consiliat de sofer si alti cativa amatori.
    PS fiecare privat pe banii lui isi poate pune orice planta la terasa si tot pe banii lui o priveste cum se usuca. pe banii nostri uscarea plantelor inseamna bani risipiti. un gospodar stie asta. repet: un gospodar. dl primar nu se incadreaza aici. mi-am irosit votul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.