De ce face regizorul timișorean Florin Iepan evenimentul AraDocs la Arad, nu...

De ce face regizorul timișorean Florin Iepan evenimentul AraDocs la Arad, nu la Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

iepan

Florin Iepan dă Timișoara pe Arad. Și sprijină acțiunile municipalității de pe Mureș în cursa pentru Capitală Culturală Europeană, în care s-a înscris și orașul nostru, generând prima manifestație de amploare ce va stabili conduita care să reglementeze relația dintre societatea civilă și postul public de televiziune.

Timișorenii duc la Arad cel mai important eveniment dedicat producătorilor independenți de filme decoumentare – AraDocs, o întâlnire cu invitați importanți din zona televiziunilor publice și a producției de filme. Având în vedere că este un eveniment gândit și făcut de timișoreni, acesta trebuia să aibă loc la Timișoara, însă toate diligențele regizorului Florin Iepan au rămas blocate în fața ușilor închise din Primăria de pe Bega. ”La Timișoara nu am reușit să obțin o întrevedere cu primarul Nicolae Robu. Probabil că e și vina mea, că n-am insistat prea mult, dar mereu era ocupat. Pe Gheorghe Falcă nu-l cunoșteam, dar l-am sunat și în jumătate de oră stabilisem deja mare parte din detalii.


S-a arătat foarte deschis de la bun început. Cealaltă variantă era să ținem evenimentul în București. Am mers unde ne-am simțit doriți”, spune regizorul timișorean.

Documentar de Oscar în premieră: ”5 Broken Cameras”

AraDocs se va desfășura pe 1 și 2 iulie, la Hotelul Continental Forum. Luni seară va avea loc o proiecție specială a filmului documentar „5 Broken Cameras”, regizat de palestinianul Emad Burnat și israelianul Guy Davidi, film nominalizat  anul trecut la Oscar, la categoria Best Documentary Feature. Intrarea este liberă. Regizorul timișorean Florin Iepan organizează prin Asociația Documentor, în colaborare cu Primăria Arad, având drept parteneri Teatrul Național „Ioan Slavici” Arad, Centrul Național de Cinematografie și European Documentary Network. Reprezentanți ai societății civile, experți din domeniul producției TV, al filmului documentar, televiziunii și New Media, politicieni și reprezentanți ai Societății Române de Televiziune vor discuta propuneri și reguli de conduită care să reglementeze relația dintre societatea civilă și postul public de televiziune.
Unul dintre invitați este Kostas Spyropoulos, manager al televiziunii publice din Grecia până în decembrie 2012.

Alți invitați care au confirmat participarea sunt: Claudiu Săftoiu, președinte-director general al TVR, Irina Radu, director TVR1, realizatorul TV Cătălin Ștefănescu, Ada Solomon, producătorul filmului „Poziția copilului”, câștigător al Ursului de Aur, sau regizorul Tudor Giurgiu, fost director al TVR. ”Dacă noi nu ne mobilizăm, nu o va face nimeni. Nu e normal să colectezi bani din toată țara și să finanțezi doar producții din București. În multe țări europene, realizarea de documentare e sprijinită la nivel regional”, mai spune Florin Iepan.

3 COMENTARII

  1. Robu nu are bani pt.astfel de actiuni ,cauta pe bursa de la Yaounde papagali sa populeze palmierii .Asteapta sa treaca perioada de imperechere ,cica atunci sunt mai ieftini.

  2. au inghitit primarul Aradului gogoasa, ca prin festivalul lu Iepan se face capitala culturala. de parca un festival ar fi destul pt aceasta titulatura

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.