Declarație de război marca Robu pe tema palmierilor. Cum îi răspunde primarul...

Declarație de război marca Robu pe tema palmierilor. Cum îi răspunde primarul pe Facebook „presei-tonomat”

4
DISTRIBUIȚI

robu nervosjpg

Arborii exotici amplasați în centrul orașului au devenit știre națională în ultimele zile, câștigându-i primarului Nicolae Robu renumele de “Mazăre din Banat”. Costul palmierilor, necesitatea lor sau aspectul care se potrivește sau nu cu spațiul peisagistic din oraș au fost cele mai fierbinți teme dezbătute în presa din Timișoara și nu numai. Supărat că îi sunt criticate toate bunele intenții, edilul-șef a postat aseară pe Facebook o explicație pentru inițiativa sa de a planta arbuștii pe bulevardul I.C. Brătianu, dar și o listă cu planurile sale pe care “o anumită parte a presei, cea care funcţionează pe principiul tonomatului” le contestă.

“După cum aţi putut observa, în oraşul nostru, pe Bd. Brătianu (de la Liceul MIU până la Banca Naţională), au apărut, ieri, pe fâşia cu iarbă dintre cele două sensuri de trafic auto, o mulţime de arbori exotici (să le zicem palmieri, pt. că ei chiar fac parte din familia palmierilor). Ei au costat extrem de puţin, şi anume, toţi la un loc (cca 40 la număr), 10 mii de euro. Majoritatea cetăţenilor care i-au văzut spun că sunt frumoşi şi bineveniţi, contribuind la diversificarea zestrei vegetale a Timişoarei, oraş caracterizat, poate înainte de orice, tocmai prin diversitate, toleranţă la diversitate şi deschidere la nou”, scrie Robu pe contul său de Facebook.

Apoi se dezlănțuie împotriva presei potrivnice. “Evident, o anumită parte a presei, cea care funcţionează pe principiul tonomatului, a reacţionat, ca la absolut orice, negativ.


Sunt împotriva acestor arbori frumoşi, care dau Timişoarei un plus de farmec”. Edilul-șef este însă convins că are susținători și apelează la sprijinul lor pentru proiectele sale viitoare: “O spun răspicat: voi face multe lucruri în sensul înfrumuseţării oraşului nostru, aşa cum am iluminat artistic monumentele din Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Victoriei (Lupoaica), Biserica Sf. Ilie, grupul de 3 clădiri „Electro”, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Management a UPT de pe Remus, Facultatea de Chimie a UPT de pe Telbisz (Bocşei) şi cum voi ilumina în curând Rectoratul UPT, Opera Română şi Biserica Romano-Catolică din Piaţa Romanilor, respectiv cum am umplut bd. Tache Ionescu şi Simion Bărnuţiu cu cireşi japonezi şi flori între sensurile de trafic auto şi cu ghivece cu muşcate pe stâlpi. VOI FACE PT. CĂ AM CONVINGEREA CĂ ASTFEL REZONEZ CU DOLEANŢELE CELOR MAI MULŢI DINTRE DV. ŞI CĂ DV. MĂ SUSŢINEŢI CA SĂ LE POT FACE!”

Robu pune la punct, organizat, o listă a planurilor sale, îndeplinite sau nu, împotriva cărora se ridică “indivizii” din presa-tonomat:

1. împotriva ducerii în subteran a liniilor de cale ferată care rup oraşul în două
2. împotriva realizării subpasajelor Michelangelo, Popa Șapcă, Jiul-Circumvalațiunii, Solventul şi Victoriei
3. împotriva reabilitării termice a sute de blocuri pe bani europeni
4. împotriva introducerii noului sistem de gestiune a parcărilor, mult mai convenabil pt. cetăţeni decât jegmănitorul Tel Park
5. împotriva construirii unui nou stadion, a unei săli polivalente, a unui bazin de înot olimpic
6. împotriva creerii şi promovării în Liga 1 a celei mai curate echipe de fotbal Poli de la Revoluţie încoace
7. împotriva festivalului de jazz al Timişoarei
8. împotriva reprezentaţiei din toamnă cu premiera unei opere rock
9. împotriva concertelor cu Inna, Corina, Antonia, Holograf, etc.
10. împotriva festivalului de operă şi operetă
11. împotriva străzii pietonale Mărăşeşti, etc. etc.

4 COMENTARII

  1. Omu’ este convins ca rezoneaza cu doleantele celor mai multi dintre noi…. Eu sunt convikns ca nu rezoneaza. Fiecare cu convingerea lui, pana cand se realizeaza un sondaj de opinie profesionist.
    Sa vrei sa construyiesti un stadion nou cand echipa pe care o promvoezi si o finanteziu din bani publici nu are mai mult de 100-200 spectatori la meciurile pe teren propriu este hilar (ca sa folosim un eufemism).
    Cat despre metrou si trecerea liniei ferate in subteran – sunt idei marete, dar extrem de costisitoare, irealizabile in urmatorii 50 de ani, mai ales ca orasul are alte prioritati.

  2. cat de reprezentative si pozitive sunt aceste initiative si cat de realizabile va spune timpul, si respectiv urmatoarele alegeri. numai sa il tina pe tov rector pana atunci.
    de regula adolescentii care se cearta on line au inima mai tare…
    daca si primarul e imatur, ce pretentii ai putea avea de la ‘mese’…

  3. Nu inteleg de unde titlul „primarul care si-a daramat promisiunile cu nerealizari” ??!?!
    Poate ne expica domnul „ziarist”…… sau nu a trecut recent prin centru sa vada ca agvariul nu mai este sau nu atrecut pe Michelangelo sa vada macaralele ori pe strada Marasestei???? nu a observat cumva domnul ziarist ca la semafoare nu abunda cersetorii??? sunt lucruri care se vad cu ochiul liber domnilor „ziaristi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.