Deputatul PSD Sorin Grindeanu a făcut o interpelare către ministrul Sănătății pentru...

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a făcut o interpelare către ministrul Sănătății pentru deblocarea posturilor din spitale

1
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu op

Deblocarea posturilor din sănătate trebuie să devină o prioritate, atenţionează deputatul PSD Sorin Grindeanu atât în cadrul unei declaraţii politice, cât şi în cadrul unei interpelări către ministrul Sănătăţii. Alesul timişorean este preocupat de lipsa de personal din sistemul sanitar. „În 1995, Maternitatea «Bega» puncta două premiere româneşti – realizarea fertilizării in vitro şi a embriotransferului uman în România, prima premieră, şi, a doua, înfiinţarea primului Centru de Laparoscopie, Chirurgie laparoscopică şi Fertilizare in vitro”, spune Grindeanu.


Acesta atrage atenţia că „această unitate medicală de excepţie, dacă facem un salt peste timp, este astăzi în situaţia de a funcţiona cu o singură sală de naşteri, din cauza lipsei de personal. În situaţia în care multe asistente au plecat să lucreze în clinici private din oraş sau chiar în străinătate, pentru salarii mai mari şi condiţii mai bune, clinica ar trebui să angajeze personal nou, lucru imposibil din cauză că posturile sunt blocate. Mai mult, singura sală de naşteri încă funcţională are personal insuficient. Asistentele care asigură supravegherea pacientelor au sute de ore suplimentare prestate, dar nu pot beneficia de ele din cauza lipsei de personal. Sala de naşteri nu este singura care are nevoie de asistente. Şi la terapie intensivă, la secţia de obstetrică, la ginecologie şi la urgenţe personalul este insuficient. De fapt, per total, maternitatea funcţionează în prezent cu un deficit de 22 de asistente, adică cu jumătate din cât prevede legea”.

Urmând modelul aplicat în campania de strângere de semnături pentru construcţia unei noi aripi la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu”, Grindeanu face apel la unitate şi cheamă toţi deputaţii “să luăm urgent măsuri şi să punem punct lipsei de personal din sănătate ca apoi să ne putem preocupa de celelalte necesităţi ale sistemului”.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari ! Domnule presedinte Sorin Grindeanu va sustin in strangerea de semnaturi pentru constructia unei noi aripi la Spitalul de Copii ” Louis Turcanu „

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.