Desculț în iarbă: Street Delivery a înverzit strada Mercy

Desculț în iarbă: Street Delivery a înverzit strada Mercy

2
DISTRIBUIȚI

1017444_429717290460207_69708184_n

Surpriză pentru timișoreni. Pe Strada Mercy – astfaltată de când se știe ea – a crescut peste noapte iarbă. Din colț în colț, de la o clădire la alta, trotuarele și carosabilul sunt acum înverzite. Jumătate de stradă, de la colțul cu Piața Unirii și până la cel cu strada Eugeniu de Savoya a fost căptușită cu iarbă. Mai mult decât atât, pe una din laturi au apărut și copaci.

Nu o e campanie radicală a primăriei de înverzire a orașului și nici nu s-a întâmplat vreo intervenție extraterestră. Pe strada Mercy va începe Street Delivery – eveniment programat între 14 şi 16 iunie și organizat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România. Peste noapte, Let’s Do it Romania, Ecostuff și GreenParadise au pus gazon verde pe asfalt. Trecătorii sunt invitați la o plimbare fără pantofi în iarba proaspătă.

”Street Delivery este un eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte care îşi propune recuperarea peisajului urban de către pietoni şi comunitate. Deşi a acordat în fiecare an o atenţie deosebită responsabilităţii sociale, Street Delivery se supune anul acesta analizei Societal, primind marca de Eveniment Responsabil pentru respectarea indicatorilor din patru domenii: protecţia mediului, dezvoltarea socială, dezvoltarea economică şi buna guvernanţă”, a spus Diana Petruț, coordonatoarea evenimentului. Tema din acest an de la Timişoara este „Culori”. “Colorând griul” este ideea care le-a venit organizatorilor cu credința că griul oraşului ”strigă după şi mai multă veselie cromatică”, iar griul iniţiativelor civice trebuie și el combătut.

Program complex

Ca şi în fiecare an,  programul este creat pe sufletul iubitorilor de artă, acoperind următoarele secţiuni: arhitectură, peisagistică, ecologie, design urban, societate civilă, muzică, activităţi pentru copii, arte vizuale, teatru, dans, perfomance, film.
Categoria teatru va fi reprezentată de trupa Thespis, cu un spectacol în ton cu ziua de sâmbătă, „Verde”, iar duminică, cei de la Heavenly Hell, vă vor invita să vă odihniţi pe „O băncuţă”.


De trecut în agendă este şi atelierul de sâmbătă, din ceainărie, de la ora 11:00, susţinut de actorul american Jay Miller – „Stories From Around The World and Home: poveşti în engleză pentru toată familia” . La dans totul e „vivo” cu Tango Vivo, care vor avea două demonstraţii de street tango.
Filmul este adus în acest an de „Pelicula Culturală” cu sprijinul Casei de Distribuţie Clorofilm din Cluj. Sâmbătă şi duminică sunt două proiecţii de excepţie:  sâmbătă, ora 13.00, în ceainăria librăriei Cărtureşti este „Revanşa”, iar duminică, tot în ceainărie, de la ora 10.00, o animaţie, de văzut de la mic la mare – „Lotte şi misterul pietrei Lunii”.
Muzica este susţinută de nume în premieră la Timişoara: YellLow, vineri, 14 iunie, şi We Singing Colors, sâmbătă, 15 iunie. Acestora li se alătură Aria Urbană, vineri, 14 iunie, Coma, cu un concert acustic, sâmbătă, 16 iunie, Jazzadezz, Zan&Jimmy Cserkesz, duminică, 16 iunie.  Dj-ii locali nu vor lipsi din program: Dr. Dan, Who:ratio, Bibanu’, Beepo. Emil Kindlein, Apartamentul 11, Marian Feraru şi Ioan Kui vin şi ei cu partea lor de culoare la secţiunea muzică.

2 COMENTARII

  1. Street delivery, Let’s Do it Romania, Ecostuff și GreenParadise… Mai suntem români in zona?! Sau e ceva doar pt corporatisti? Astia din noi mai sarmani cu engleza nu putem intelege ce se petrece? Dupa aia se mira lumea ca „Vai, ce inculti, nu au inteles ce e cu iarba aia si au scuipat seminte pe ea!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.