Dragnea: „Optăm între opt sau nouă regiuni”. Care este cel mai important...

Dragnea: „Optăm între opt sau nouă regiuni”. Care este cel mai important criteriu pentru delimitarea acestora

1
DISTRIBUIȚI
DRAGNEA LA TIMISOARA12_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat astăzi, în emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV, că numărul regiunilor de dezvoltare va fi opt sau nouă, infornează Mediafax. „Criteriile pe care le-am avut în vedere sunt în principal criterii funcţionale. Am spus de la început, nu intenţionez să propun (…) un proiect de regionalizare care să aibă la bază criterii etnice, pentru că ţinta principală pentru care vrem să înfiinţăm aceste regiuni o reprezintă dezvoltarea echilibrată a României.


Dacă punem o hartă a dezvoltării actuale se vede foarte clar care sunt diferenţele de dezvoltare între judeţe…asta înseamnă că dacă noi vom continua cu sistemul administrativ actual, riscăm să transformăm România într-o ţară de prinţi şi cerşetori”.  El a fost întrebat care sunt criteriile principale în funcţie de care va fi impărţită România în regiuni.

„În primul rând într-o regiune este important să ai cât mai multe slujbe non-agricole, ăsta este un criteriu obligatoriu pentru dezvoltare. Dacă numărul de slujbe agricole într-o regiune este mai mare decât celelalte, este clar o reţetă pentru nedezvoltare”, a afirmat Dragnea. În al doilea rând, el a susţinut că regiunile trebuie să aibă capacitatea ca fluxurile de comunicaţie şi de mobilitate a mărfurilor şi persoanelor, transportul şi infrastructura să le aducă dezvoltare. De asemenea, vicepremierul a afirmat că este „foarte important” ca într-o regiune să nu existe judeţe de acelaşi fel, cum este cazul Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa, care este „o soluţie foarte proastă”. „Ar însemna că sunt judeţe numai agricole şi această regiune va avea şanse foarte mici pentru dezvoltare”, a mai susţinut Dragnea.

 

1 COMENTARIU

  1. Slujbele agricole sunt o reteta pt.nedezvoltare ? Ce aberatii debiteaza acesti procopsiti ai natiei…In timp ce UE pune accent deosebit pe agricultura,iar fondurile Uniunii sunt in mare parte pt dezvoltarea agriculturii,cum poate acest teleormanean sa debiteze astfel de prostii? Daca am avea industrie dezvoltata da,hai sa zic ca este de preferat sa se munceasca in industrie,dar cum toata industria noastra au demolat-o acesti terminatori ai tarii,atunci unde sa mai lucreze cetatenii patriei ? Raspuns:-la babe si mosi in Germania…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.