Durere și flori albe pentru soții Ardelean, decedați în accidentul din Muntenegru,...

Durere și flori albe pentru soții Ardelean, decedați în accidentul din Muntenegru, care sunt înmormântați în Cimitirul Eroilor. Cuvintele emoționante ale fiului către părinți FOTO

0
DISTRIBUIȚI
inmormantare montenegru04_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Zeci de coroane, încununate mai ales cu flori albe, semn al unei inocențe pierdute prea devreme, au acoperit piatrele și granitul Cimitirului Eroilor, unde sunt conduși pe ultimul drum soții Ioan și Doina Ardelean, cei doi timișoreni, în vârstă de 68 de ani, care au murit în accidentul din Muntenegru. Aproximativ 200 de persoane asistă la slujba de înmormântare, printre ele aflându-se și cei doi fii ai cuplului. Îndurerați, oamenii au venit să le aducă un omagiu celor doi. Alături de rude, aici se află prieteni, vecini și mulți foști colegi. „Din păcate, am ajuns la înmormântarea doamnei Doina, deși mi-ar fi plăcut să ne întâlnim altfel. A fost un om remarcabil”, ne-a declarat, copleșit de tristețe, unul dintre foștii colegi ai Doinei Ardelean. La cimitir au venit și prefectul Eugen Dogariu și președintele Consiliului Județean Titu Bojin, care au adus câte o coroană în semn de respect pentru tragedia acestei familii. La slujbă a asistat și omul de afaceri Florentin Banu, precum și Adrian Pășcuță, consilier, care a fost coleg cu unul dintre fiii celor doi.

Cei care le-au fost cu adevărat aproape în timpul au adus și o fotografie cu Ioan și Doina, în care cei doi zâmbesc liniștit, într-o zi însorită.

Vlad, fiul cel mic, a spus câteva cuvinte în timpul ceremoniei. „Mă voi gândi că mama și tata sunt deasupra și se uită la mine și își doresc să duc povestea până la sfârșit”, au fost printre primele sale cuvinte. Apoi acesta a povestit cum au plecat părinții lui în ultimul lor concediu. „Își stabiliseră concediul încă de anul trecut, pentru că ei o îngrijeau pe bunica noastră de 90 de ani. Sâmbătă dimineața am vorbit cui ei și îmi spunea mama ‘suntem atât de fericiți că mergem în concediu la mare’. Mi-a mai spus că s-a supărat pe tata că și-a uitat pălăria de soare și că acum trebuia să cumpere alta din Muntenegru (…). Mama îmi mai spusese că a fost foarte mândră că a negoicat cu Mareea (agenția de turism – n.r.) locurile din față, pentrui că îi plăcea să vadă peisajul.” Vlad a mai povestit că duminică dimineață a ajuns și el la mare, a făcut o poză cu soarele și s-a gândit la ai lui. Seara a primit un telefon de la cumnata lui care a văzut la televizor autocarul la care nu cu mult timp în urmă îi conduseseră pe părinți. Au urmat două zile de coșmar, în care nu știau dacă Ioan și Doina sunt morți sau în comă, pentru că autoritățile făcuseră publice doar numele celor răniți. „Tata este născut în Vărădia de Mureș, județul Arad, și a terminat Facultatea de Construcții în promoția din 1968. Mama este din Târgu Jiu și s-a cunoscut cu tata în anul doi”, a mai spus tânărul.


Părinții lui s-au căsătorit în ultimul an de facultate, iar după șase și șapte au apărut copiii. Marele regret al cuplului a fost că nu aveau nepoți. „Le plăceau călătoriile din tinrețe și au văzut aproape toate țările din blocul estic”, a mai spus fiul soților Ardelean.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.