Elena Băsescu îl acuză pe europarlamentarul PSD Cătălin Ivan că „produce” articole...

Elena Băsescu îl acuză pe europarlamentarul PSD Cătălin Ivan că „produce” articole în presa din România împotriva ei

1
DISTRIBUIȚI

elena-basescu.

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu îl acuză pe europarlamentarul PSD Cătălin Ivan că „produce”, fără însă a-şi asuma acest lucru, articole împotriva ei în presa din România, ea referindu-se la un articol în care este criticată de către eurodeputatul socialist spaniol Ines Ayala Sender. „(…) Cătălin Ivan, înţelege să comande articole de presă în România cu scopul de a distorsiona realitatea unor proceduri fireşti din Parlamentul European. Mai grav este faptul că purtătorul de cuvânt al social-democraţilor a ajuns să se folosească de alţi colegi socialişti din PE, pe care nu-i prezintă însă ca atare, pentru a lansa atacuri în mass media româneşti aservite actualei Puteri”, se arată într-un comunicat de astăzi al PDL, citat de Mediafax. „Nu pot să cataloghez decât josnică decizia lui Cătălin Ivan de a «produce» articole şi materiale de presă prin care o colegă socialistă de a sa, Ines Ayala, contestă prezenţa mea la votul din 29 mai din Comisia pentru Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European, când s-a dat avizul pentru candidatul român la Curtea Europeană de Conturi. E un semn că, din prea multă dorinţă de a deveni noua stea (căzătoare) a PSD, Cătălin Ivan nu se dă în lături de la nimic, nici măcar de la astfel de lovituri nejustificate”, a declarat Elena Băsescu, citată în comunicatul PDL.

Potrivit unui articol publicat în presa de la Bucureşti, raportorul Comisiei de buget finanţe din Parlamentul European, eurodeputatul spaniol Inés Ayala Sender „şi-a manifestat dezgustul faţă de tipul de intervenţii nervoase, bazate pe ranchiună, ale europarlamenarelor PDL Monica Macovei şi Elena Băsescu”.

„Inés Ayala Sender a explicat că cele două, de fiecare dată când au existat audieri pentru alegerea unui candidat român la Curtea Europeană de Conturi, au dat adevărate spectacole de resentiment politic, pe care eurodeputata din Spania le-a calificat drept «lamentabile».


Mai mult, Inés Ayala Sender, spune că cele două PDL-iste recurgeau la tot felul de metode penibile prin care încercau să îi intoxice pe membrii Comisiei de buget finanţe şi, eventual, să îi determine să refuze candidatura persoanei propuse de guvernul român: «Ne-am văzut confruntaţi cu diverse episoade lamentabile. La fiecare propunere a guvernului român în privinţa unui candidat de fiecare dată primeam tot felul de scrisori anonime care încercau să discrediteze absolut aiurea persoana propusă de executivul de la Bucureşti»”, se arată în articol.

În replică, europarlamentul PDL Elena Băsescu precizează, în comunicatul PDL, că prezenţa sa în Comisia de Control Bugetar a fost perfect statutară, în condiţiile în care de la vot lipseau mai mulţi membri PPE. Europarlamentul PDL l-a îndemnat pe liderul socialiştilor români „să se ocupe mai puţin de «aranjamente şi articole de presă pe la Bucureşti pentru colegele din Spania» şi să se concentreze mai mult pe munca efectivă din Parlamentul European”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.