Elevii pot intra la liceu chiar dacă au media 3 la Evaluarea...

Elevii pot intra la liceu chiar dacă au media 3 la Evaluarea Națională

0
DISTRIBUIȚI
tineri de la moisil sustinand capacitatea03
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Elevii care au susţinut în această vară probele scrise la Evaluarea Naţională vor promova acest examen indiferent dacă vor obţine note sub cinci.


Astfel, cei 4.800 de elevi din Timiş care s-au prezentat la examen au posibilitatea să intre chiar şi la liceu, în funcţie de media pe care o au şi de locurile libere disponibile. „Chiar dacă media la cele două probe scrise la Evaluarea Naţională este 3, se face o medie cu cea de pe ultimii patru ani de şcoală şi elevul poate să intre chiar şi la liceu. La Evaluarea Naţională, de câţiva ani, nu mai există termenul de elev nepromovat, toţi elevii trec examenul de Evaluare Naţională dacă se prezintă la probele scrise la Matematică şi la Limba Română”, a afirmat, astăzi, Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct.

În judeţul Timiş, elevii care merg din următorul an şcolar în clasa a IX-a se pot înscrie în peste 200 de clase, 104 la filiera tehnologică şi 98 la cea teoretică. Înscrierile în clasa a IX-a încep pe 5 iulie, iar opţiunile se completează de către elevi împreună cu profesorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.