EXCLUSIV Marian Iancu explică de ce ACS Poli nu joacă în alb-violet...

EXCLUSIV Marian Iancu explică de ce ACS Poli nu joacă în alb-violet la şase luni de la anunţul triumfalist al primarului Robu

9
DISTRIBUIȚI

miting poli anti 1 p

ACS Poli va începe campionatul în mai puţin de o lună şi deocamdată demersurile pentru recuperarea palmaresului nu s-au finalizat. Primarul Nicolae Robu a anunţat, în 7 decembrie 2012, că echipa va avea palmaresul, numele şi dreptul de a folosi culorile alb -violet ale fostei echipe a lui Marian Iancu până la începerea Ligii I, dar anunţul triumfalist de atunci nu s-a transformat în realitate.

Marian Iancu, fostul finanţator al lui Poli, a explicat, în exclusivitate pentru PRESSALERT.ro, că demersurile sunt în desfăşurare, dar nu se pot rezolva foarte uşor. „Eu am semnat acordul tripartit cu ASFC Politehnica (n.r. asociaţia membrilor fondatori care deţine drepturile în privinţa palmaresului) prin care am cedat gratis palmaresul lui Poli. Acum, totul depinde de Consiliul Local şi Judeţean.


Este o întreagă tevatură care durează, nu mă ocup eu, ci administratorul judiciar. Nu ştiu dacă lucrurile se vor finaliza în timp util până la începerea campionatului. Eu ca persoană fizică nu mai am ce semna în acest proces, doar ca persoana juridică”, a declarat Iancu.

Întrebat despre stadiul demersurilor, primarul Nicolae Robu a spus că refuză să comenteze situaţia astăzi, la un an de investirea sa în funcţia de primar, deoarece sunt lucruri mai importante de vorbit la acest ceas aniversar. În urmă cu nici o lună de zile, primarul spunea că ACS Poli va primi palmaresul. „Vom rezolva şi ultima etapă în ceea ce priveşte aducerea palmaresului. Am avut şi astăzi o discuţie cu domnul Marian Iancu şi nu va fi nimic altfel decât am promis. Acordul tripartit pe care l-am semnat este valabil, va rămâne valabil, şi, pe baza lui vom semna cât de curând, după ce se mai îndeplinesc câteva formalităţi, şi cele două acorduri bilaterale, unul de reziliere a actualului contract de asociere în participaţiune între AFC Politehnica Timişoara, deţinătoarea de fapt şi de drept şi în instanţele civile şi în cele sportive a palmaresului şi societate comercială Politehnica Timişoara a lui Marian Iancu, şi simultan, încheierea unui acord similar cu cel care se reziliază, un acord de asociere în participaţiune între AFC Politehnica Timişoara şi ACS Poli Timişora. În momentul în care facem cele două gesturi, şi le fom face deodată, palmaresul va fi la noi şi va fi definitiv, se va termina cu odiseea”, spunea Robu după ce ACS Poli a obţinut un egal în penultima etapă din retur şi a promovat matematic.

9 COMENTARII

 1. Poate nu ar fi rau ca ACS Poli sa fie considerata o echipa noua sa porneasca de la zero,oricum nici care dintre cele doua Poli nu e Poli!
  Ar fi un adevar si nu ar mai fi atatea discutii. Poli cea adevarata a fost omorata de Zambon,Mortii nu mai pot invia asa ca realist este sa porneasca fotbalul timisoarean pe baze noi. Cele doua Poli sa faca o singura Poli si sa o sustina toti timisoarenii.

 2. Daca ar fi considerata o echipa noua, n-ar avea drept de promovare timp de e 3 ani, conform regulamentului in vigoare. SINGURA modalitate de a promova LEGAL, este ca in cate sa fie continuatoarea AC Recas! Doar cine nu VREA, nu intelege un lucru atat de simplu! AC Recas nu e Poli si nu poate fi vreodata…doar in capul unui primar bezmetic si mitoman!

 3. Daca ar fi considerata o echipa noua, n-ar avea drept de promovare timp de e 3 ani, conform regulamentului in vigoare. SINGURA modalitate de a promova LEGAL, este ca in acte sa fie continuatoarea AC Recas! Doar cine nu VREA, nu intelege un lucru atat de simplu! AC Recas nu e Poli si nu poate fi vreodata…doar in capul unui primar bezmetic si mitoman!

 4. Nu prea pot intelege ce atata taraboi ca echipa e poli nu e poli atata timp cat reprezinta Timisoara in competitiile sportive.cine este cu adevarat,cu suflet,timisorean ar trebui sa sustina echipa indiferent ce nume poarta.iar faptul ca poarta culorile alb violet galben verde sau alte culori e problema echipelor si nu este nici un impediment ale folosii.Aceeasi treaba se intampla la CRAIOVA ca e maxima ca nu e maxima dar nu au echipa si se pare ca nu vor avea prea curand
  Hai TIMISOARA „ORICARE AI FII’

 5. Foarte interesant comentariul anterior. Oare asa se intampla si in familie? De ce sa-ti iubesti copilul, daca al vecinului e premiant si al tau e bolnav? Da-o dracului de sotie, oricum sunt alte femei mai faine prin oras…fie ele blonde, brunete, satene, roscate. Cu asemenea argumente si gandind in felul asta, nici nu ma mir ca orasul si tara asta sunt unde sunt. Cat despre „taraboiul” asta cu Poli, cel mai simplu ar fi sa-l intrebe „skaly70” pe primarul cel mai primar.

 6. skaly70 in mare ai dreptate, ura asta este alimentata de un anume personaj din viata politica, de o parte a presei locale, si de comentariile date de oameni care nu au nici o treaba cu nici una din echipe, insa nu ne poti cere noua sa sustinem AC Recas pentru ca o peluza se naste din pasiune sincera, ori noi nu ne putem identifica cu acs poli. Avem o parere diferita care ar trebui sa fie respectata, mai ales cat timp noi ne-am vazut de drum si nu am atacat nu am injurat pe nimeni la nici un meci al nostru. ACS ‘poli’ ramane o echipa care joaca in timisoara in prima liga, dar sincer nu il vad ca un proiect pe termen lung fiind 90% sustinut financiar de politica instabila pe care o cunoastem atat de bine. Pe cand la ASU si daca nu ne reuseste totul asa cum am vrut, cat timp exista polisti in Timisoara, echipa aia va continua sa existe !

 7. ASU Poli nu e Poli, nu vă amăgiţi băieţi. Susţineţi o imitaţie a ceva ce iubim cu toţii (nume, culori) dar nu sunteţi suporterii lui Poli la meciurile lui ASU, aia e altă echipă.
  Ne place să ne minţim, în 2002 Poli AEK era Poli, azi ASU Poli e Poli …
  Dacă în 2002 s-a făcut o greşeală nu o repetaţi în 2013. Dacă în 2002 nu s-a făcut o greşeală atunci pe cine susţineţi azi? În sezonul trecut pentru cine cântam? ASU exista şi în 2012 şi în 2011, şi când am fost împreună la Belgrad, şi când am fost împreună la Amsterdam, şi când am fost împreună în Anglia …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.