EXCLUSIV Primele achiziții ale handbaliștilor timișoreni: Andrei Sânteiu şi Alexandru Vasiliu au...

EXCLUSIV Primele achiziții ale handbaliștilor timișoreni: Andrei Sânteiu şi Alexandru Vasiliu au semnat cu alb-violeţii

0
DISTRIBUIȚI

handbal02

Echipa de handbal masculin a început să aducă nume noi pentru noul sezon. Pivotul Andrei Sânteiu de la Universitatea Cluj şi portarul Alexandru Vasiliu de la CSM Călăraşi s-au înţeles cu CH Poli după ce au fost testaţi de antrenorul Constantin Ştefan, potrivit unor surse din clubul de handbal.

După ce Poli a terminat sezonul cu eliminarea din sferturile Cupei României, Constantin Ştefan s-a pus pe treabă şi a început să testeze jucători pentru reconstrucţia echipei. În probe la Poli a fost pivotul Andrei Sânteiu care a evoluat sezonul acesta la Universitatea Cluj, formaţie care a retrogradat din Liga naţională în Divizia A, eşalonul secund handbalistic. Sânteiu are 24 de ani şi se încadrează în profilul de jucător tânăr dorit la Poli după plecările masive al handbaliştilor care au evoluat în alb-violet în sezonul recent încheiat.


Din Divizia A bănăţenii au adus şi un portar, pe Alexandru Vasiliu de la CSM Călăraşi, venit şi el în probe la Timişoara la sfârşitul lunii mai. Vasiliu împlineşte în acest an 26 de ani.

Dintre jucătorii care au evoluat sezonul trecut la Poli, au mai rămas la echipă Mihai Timofte, Răzvan Vâlceanu, Cristian Arseni, Levente Szentpeteri, Ioan Luca. Conform ultimelor informaţii, şi extrema dreaptă, bosniacul Milan Torbica, are mari şanse de a rămâne la Poli. De asemenea, la Timişoara va evolua şi sezonul viitor interul dreapta de 20 de ani Iulian Halcă, împrumutat de la HCM Constanţa. Halcă a venit în iarnă la Poli, dar s-a accidentat într-un amical cu Partizan Belgrad de la Turneul Banatul şi a nu a putut juca tot returul. Constantin Ştefan a testat şi cinci jucători din spaţiul ex-yugoslav la sfârşitul lunii mai, dar în această privinţă lucrurile sunt ambigue pentru toate cluburile, deoarece Federaţia Română de Handbal nu a decis încă dacă sezonul viitor va micşora numărul maxim de străini pe care fiecare echipă îi poate include în lotul pentru un joc din competiţiile interne. Până acum, era permis un număr maxim de cinci jucători străini, dar Cristian Gaţu doreşte să micşoreze numărul la patru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.