Explicaţia SF a lui Hary Orbulescu despre cum l-a împuşcat, de la...

Explicaţia SF a lui Hary Orbulescu despre cum l-a împuşcat, de la 30 de metri, fără să-l privească, pe omul interlopului Udrea

0
DISTRIBUIȚI

pistol 2

Curtea de Apel Timişoara a avut pe rol, astăzi, judecarea apelului lui Hary Orbulescu, cel care a fost condamnat, în primă instanţă la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru tentativă la omor calificat după ce l-a împuşcat în hemitorace pe Marian Copuţ, unul dintre oamenii de încredere ai liderului interlop Sorin Udrea.


Urmărit de poliţişti, pistolarul a reuşit să fugă, abandonând arma, un pistol Browning.  În timpul audierii sale de astăzi, Orbulescu a încercat să convingă instanţa că l-a împuşcat din greşeală pe Copuţ şi că de fapt se apăra, de victimă şi de prietenul acestuia, care-l alergau după un scandal început în barul Lepa Brena.

„Menţionez că arma s-a declanşat accidental. Pistolul nu l-am scos nici o clipă. Îl ţineam la curea de la pantalon şi l-am prins cu mâna ca să nu pice în timp ce alergam, fiind urmărit de partea vătămată şi de martorul Lazăr Simuţ. Ei au vrut să mă bată. Lovându-mă de martor, arma s-a declanşat accidental. Nu m-am întors spre victimă nici o clipă. Era la aproximativ 30 de metri în spatele meu şi în derularea faptelor nu mi-am îndreptat privirea sau arma către acesta. Nu am avut intenţia ca să-l omor”. Pentru a dovedi susţinerile SF ale clientului, care a susţinut că l-a împuşcat pe Copuţ, care era la 30 de metri în spatele său, având pistolul la curea şi neîntorcând măcar privirea spre acesta, avocatul a cerut instanţei să solicite DIICOT să comunice dacă în dosarul în care Sorin Udrea a fost arestat există vreo discuţie înregistrată „între Copoţ sau Simuţ cu Herlaş în perioada în care a avut incidentul”. De asemenea, a cerut audierea în instanţă a martorului Simuţ, care în primă instanţă nu a fost audiat de judecător pentru că a fost plecat din ţară. Ambele probe au fost admise de instanţă, după ce procurorul DIICOT a cerut respingerea acestora. Orbulescu a recunoscut că „am greşit şi trebuie să plătesc”, dar a solicitat să fie lăsat în libertate până la finalizarea procesului pentru că „pericolul social a mai scăzut”. Curtea de Apel Timişoara a decis menţinerea lui Orbulescu în arest. Procesul continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.