Flash mob pentru una dintre cele mai negre zile din istoria României:...

Flash mob pentru una dintre cele mai negre zile din istoria României: pierderea Basarabiei

0
DISTRIBUIȚI

Basarabia-e-Romania1

Basarabenii care susțin revenirea României în vechile granițe organizează un flashmob de comemorare a ”uneia dintre cele mai negre zile ale istoriei României”. Mâine, la 73 de ani de la raptul teritorial din 1940, când armatele Imperiului Sovietic au ocupat vechile teritorii ale Basarabiei, nordului Bucovinei și Ţinutului Hertei, membrii filialei Platformei Civice Acțiunea 2012 din Timișoara, vor organiza o acțiune de doliu pentru a marca una dintre cele mai negre zile ale istoriei României.

Astfel, voluntarii coaliției unioniste vor organiza, în Piața Operei din Timișoara, începând cu ora 20.00, un flash-mob de doliu.


În timpul acțiunii, vor fi aprinse lumânări și se va ține un moment de reculegere ”în memoria tuturor românilor și provinciilor românești care au fost rupte din trupul Țării Mamă și sunt, până astăzi, în afara granițelor României”, după cum ne-a spus Victor Sârb, președintele Filialei Timiș a PCA 2012. Organizatorii flash-mob-ului invită timișorenii să se alăture acțiunii în numele tuturor românilor care au avut de suferit și continuă să sufere din cauza consecințelor raptului din 28 iunie 1940 ce a avut loc asupra României, când România de Est a fost ocupată de armatele sovietice.

Acțiuni menite să comemoreze ziua de 28 iunie vor fi organizate în mai multe orașe ale României și, de asemenea, la Chișinău. Acolo, mii de români vor cere, în cadrul mai multor manifestații publice, retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și reunirea Basarabiei cu România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.