Grădinițe private de lux care funcționează ilegal din punct de vedere educațional....

Grădinițe private de lux care funcționează ilegal din punct de vedere educațional. Vezi lista celor acreditate

5
DISTRIBUIȚI

gradinita

Părinţii din Timişoara trebuie să fie foarte atenţi atunci când intenţionează să îşi înscrie copilul la o grădiniţă privată. Pe lângă faptul că trebuie să plătească tarife lunare care ajung chiar şi la 900 de lei, aceştia pot avea surpriza ca prichindelul lor să nu primească educaţia de care are nevoie pentru că în Timişoara sunt deschise o mulţime de grădiniţe particulare care nu sunt acreditate sau autorizate de Ministerul Educaţiei. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş, în judeţul nostru există doar patru grădinţe private acreditate şi 16 autorizate.

Totuşi, în Timişoara sunt deschise aşa-zise cluburi, centre de îngrijire sau creşe, care poartă denumirea de grădiniţă, care nu au solicitat sau încă nu au primit un aviz favorabil din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP). Îi ademenesc pe părinţii care cred că micuţul lor va fi mai bine pregătit dacă învaţă la o grădiniţă privată cu tot felul de oferte tentante. Una dintre grădiniţele private ilegale educațional este Tom & Jerry, care are deschise două sedii pe strada Berzei în zona Girocului şi pe strada Munteniei în zona Bucovina. Cristina Muntean, directoarea instituţiei, ne-a spus că în cele două clădiri învaţă aproximativ 100 de preşcolari, iar părinţii trebuie să scoată din buzunar între 500 şi 850 de lei pe lună. În schimbul acestei sume, părintele are convingerea că micuțul va fi mai bine pregătit pentru că numărul maxim de copii dintr-o grupă este de cel mult doisprezece, iar la grădiniţele de stat numărul acestora poate ajunge şi la 30. „Copiii învaţă limba engleză şi limba germană, plus că desfăşurăm o mulţime de activităţi şi cursuri opţionale, sculptură, modelaj, înot, tenis sau dans sportiv şi avem locuri de joacă şi spaţii pentru petreceri”, a adăugat directoarea Grădiniţei Tom & Jerry. Această grădiniţă particulară funcţionează astfel de doisprezece ani, iar Cristina Muntean a recunoscut că cea din zona Girocului funcţionează în regim de creşă, iar cea din zona Bucovina este „în curs de acreditare”.

O altă grădiniţă privată neautorizată sau acreditată din Timişoara este Anitta – Kindergarten & Club. Aceasta este deschisă de un an şi aici lucrează trei educatoare şi o îngrijitoare. Părinţii trebuie să plătească 650 de lei pe lună pentru ca micuții lor să poată sta în această grădiniţă de la 08.00 la 19.00. Oferta cuprinde şi predarea limbii engleze, iar cei care doresc să prichindeii să se familiarizeze şi cu limba germană trebuie să mai scoată din buzunar încă 30 de lei pe lună, plus 7 lei pentru o oră de teatru.


„Suntem o grădiniţă aflată la început, avem două grupe, fiecare formată din câte şapte copii. Nu avem acreditare pentru că suntem abia la început, suntem în curs de acreditare”, ne-a spus Cristina Popescu, educatoare la Grădiniţa Anitta Kindergarten & Club.

Ce condiţii sunt la grădiniţele de stat?

Grădiniţele de stat din Timişoara oferă aproape aceleaşi servicii ca şi o grădiniţă privată. Spre exemplu, părinţii care îşi înscriu copiii la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 20 de pe strada Pestalozzi trebuie să plătească doar masa copiilor, care se ridică la suma de 8 lei pe zi, adică aproximativ 160 de lei pe lună. Pe lângă faptul că programa impusă de Ministerul Educaţiei trebuie respectată, prichindeii învaţă şi limba enegleză, pot să se înscrie la cursuri de dans și pictură sau pot să se joace în curtea instituţiei. Dezavantajul este, însă, că o grupă este formată din cel puţin 20 de preşcolari.

Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct, a afirmat că Inspectoratul Şcolar Timiş habar nu are câte astfel de grădiniţe particulare care funcţionează fără acreditări există la noi în judeţ, ci are doar date legate de cele acreditate şi autorizate. Lipsa acreditării sau autorizării înseamnă faptul că aceste grădiniţe funcţionează ilegal din punct de vedere educaţional. Avizul favorabil din partea ARACIP se poate obține cu angajarea unei educatoare cu diplomă de studii, personal de supraveghere acreditat, pedagogi și psihologi cu diplomă și autorizare de liberă practică. Părinţii care doresc să îşi înscrie copilul la o grădiniţă de stat mai pot face acest lucru până pe 7 iunie.

Iată care sunt grădiniţele private din judeţul Timiş autorizate şi acreditate:

Grădiniţe acreditate:

Şcoala Creştină „Bunul Păstor” din Ghiroda

Grădiniţa Creştină „Copiii Harului” din Lugoj

Grădiniţa Italiană „Sfânta Ioana Antida” din Lugoj

Grădiniţa „Kindergarden – Giminni” din Timişoara

 

Grădiniţe autorizate:

Grădiniţa Creştină cu program normal „Speranţa” din Jebel

Grădiniţa Creştină cu program normal „Casa Speranţei” din Timişoara

Grădiniţa cu program prelungit „Notre Dame” din Timişoara

Grădiniţa „Smart” din Timişoara

Grădiniţa cu program prelungit „Barbie Fan Club” din Timişoara

Grădiniţa „Betania” din Timişoara

Grădiniţa „Montesori Kinderhaus” din Timişoara

Grădiniţa cu program prelungit „DIN-DIN” din Timişoara

Grădiniţa „Palestre” din Timişoara

Grădiniţa cu program prelungit „Grădiniţa copiilor fericiţi” din Timişoara

Grădiniţa cu program prelungit „Cordiana” din Timişoara

Grădiniţa „Lady Bird” din Timişoara

Grădiniţa „Troiţa” din Timişoara

Grădiniţa „Kindergarten Minissa” din Timişoara

Grădiniţa cu program prelungit „Fluturaşul Bobiţă” din Timişoara

Grădiniţa lui Goghiţă din Timişoara.

 

 

 

5 COMENTARII

  1. Intr-adevar lista gradinitelor acreditate nu este completa!
    Gradinita ”Primii Pași ” din Timișoara are acreditarea din partea Ministerului Educatiei din anul 2012!

  2. Bineînțeles că e acreditată, dacă le dă copiilor o „perspectivă creştină asupra lumii şi a vieţii”… numai că spălarea creierului copilului meu nu e o opțiune. Mă întreb dacă și celelalte acreditate/autorizate au obținut la fel patalamaua!

  3. De parca toti educatorii si predagocii au astfel de diplome in gradinitele si cresele de stat… iar de scoala primara si gimnaziala sa numai zic!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.