Inspectorul școlar Petroman pune „Big Brother”-ul și pe profesorii de la Bac:...

Inspectorul școlar Petroman pune „Big Brother”-ul și pe profesorii de la Bac: “Din acest an o cameră va fi poziționată și spre tablă”

0
DISTRIBUIȚI
cornel_petroman_AP
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Peste 2.200 de elevi din judeţul Timiş din cei aproape 6.000 de elevi care sunt aşteptaţi la examenul de Bacalaureat au susţinut, ieri, prima probă, şi anume evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Aurelian Sima, inspector şcolar adjunct, a afirmat că ieri, până la ora 16.00, majoritatea absolvenţilor de liceu s-a descurcat bine, ceea ce înseamnă că 60 % dintre elevi se exprimă în limba română la un nivel „experimentat”, 26 % au obţinut calificativul „avansaţi” şi doar 14 % au obţinut certificatul de utilizator „mediu”. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş aşteptau în acest an 6.644 de absolvenţi de liceu la Examenul de Bacalaureat, însă s-au înscris doar 5.900.


Restul fie nu au dorit să facă acest lucru, fie au rămas corigenţi sau cu situaţia neîncheiată. Din cei 5.912 elevi înscrişi în acest an la „examenul maturităţii”, aproape 1.200 sunt din promoţiile anterioare.

Inspectorul şcolar general Cornel Petroman a afirmat, astăzi, că unii elevi pot copia chiar dacă clasele sunt supravegheate cu camere video, dar asta doar cu ajutorul profesorilor. „Am observat că doar copiii sunt supravegheaţi video, dar nu şi tabla, aşa că voi avea grijă ca din acest an o cameră să fie poziţionată şi spre tablă. Aşa se explică de ce unele licee, care erau mai slabe, au obţinut rezultate la examenul de Bacalaureat mai bune decât altele”, a explicat inspectorul Petroman. Potrivit reprezentanţilor ISJ Timiş, profesorii care îi supraveghează pe elevi în timpul probelor primesc 28 lei pe zi, iar dascălii care le vor corecta lucrările, 3,5 lei pe fiecare lucrare corectată, sume care sunt impozabile. În judeţul nostru există şi cinci cazuri speciale, şi anume doi elevi care au fost implicaţi într-un accident rutier susţin probele Examenului de Bacalaureat în spital, alţi doi copii bolnavi, care au fost şcolarizaţi la domiciliu, vor susţine „examenul maturităţii” de acasă, iar o fată surdă va avea nevoie de sprijinul unui interpret.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.