Intervenție „divină”: saloanele moderne de la maternitatea Bega, sfințite de Paisie Lugojanul

Intervenție „divină”: saloanele moderne de la maternitatea Bega, sfințite de Paisie Lugojanul

1
DISTRIBUIȚI
episcopul timisoarei paisie sfintest o sectie ati de nou nascuti la maternitatea bega din timisoara01
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Mămicile din vestul ţării care ajung la compartimentul de Terapie Intensivă din cadrul Maternităţii Bega vor beneficia acum de condiții de spitalizare moderne. După aproape 15 ani, două saloane au fost modernizate, după ce Consiliul Judeţean Timiş, Spitalul Clinic Timişoara şi mai mulţi investitori au donat 100.000 de lei. Inaugurarea celor două saloane a avut loc astăzi în prezenţa episcopului vicar al Timişoarei, Paisie Lugojanul, care a oficiat o slujbă de sfinţire. La aceasta au asistat și Dorel Săndesc, șeful ATI din cadrul Spitalului Județean Timișoara, Ciprian Bogdan și Florin Bîrsășteanu, directorul și, respectiv, directorul medical, al instituției menționate.


Marius Craina, directorul medical al Maternităţii Bega, a afirmat că era nevoie de modernizarea celor două saloane din cadrul compartimentului de Anestezie şi Terapie Intensivă mai ales că nu s-au făcut niciodată renovări complete. De aceste saloane vor beneficia toate pacientele care sunt supuse unor intervenţii chirurgicale de la Maternitatea Bega, adică aproape 200 pe lună, pentru că „sunt saloane post-operatorii în cazurile ginecologice sau în cazurile obstetricale grave, respectiv după cezariene, complicaţii, mamele stau aici, în funcţie de complexitatea intervenţiei chirurgicale între 24, 48 şi chiar 72 de ore”, a explicat Craina.

În cele două saloane se află şase paturi, cu cei 100.000 de lei s-au făcut reparaţii capitale, dar nu s-a achiziţionat aparatură medicală. Asta, pentru că în urmă cu şase ani, prin intermediul unui program derulat de Ministerul Sănătăţii, aceste saloane au fost dotate cu nouă paturi speciale pentru ATI şi cu câte un monitor. „Din banii primiţi de la CJT, Spitalul Judeţean şi de la câţiva investitori am renovat saloanele din temelii, au fost schimbate uşile, geamurile, a fost pusă altă faianţă, a fost schimbată instalaţia electrică şi sanitară. În perioada următoare vor fi montate şi două aparate de aer condiţionat şi vom primi jaluzele”, a mai adăugat directorul medical al Maternităţii Bega. În total, compartimentul de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Maternităţii Bega are trei saloane, dar pentru unul dintre acestea încă nu s-au găsit fondurile necesare ca să fie modernizat.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.