Interviul pe care primarul Robu NU l-a acordat PRESSALERT.ro

Interviul pe care primarul Robu NU l-a acordat PRESSALERT.ro

8
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu primar interviu an jpg

Primarul Nicolae Robu a refuzat categoric să acorde un interviu PRESSALERT.ro pe motiv că site-ul nostru nu e reprezentativ și că, de obicei, presa îi deformează afirmațiile. În încercarea de a realiza interviul, am făcut două demersuri oficiale, ambele cu acelaşi rezultat. Robu a punctate într-un briefing de presă că are dreptul să își aleagă ”partenerii” ( de dialog presupunem, și suntem siguri că nu numai, n.r.). Aşa că şi noi ne-am luat dreptul să imaginăm un interviu virtual, folosind declaraţiile sale date de-a lungul timpului. Asemănarea cu realitatea nu este deloc întâmplătoare.

– Domnule primar vă mai aduceţi aminte care a fost primul gând atunci când, în urmă cu un an, aţi fost anunţat ca şi câştigător al fotoliului de primar al Timişoarei?

– Nicolae Robu: ”Eu am fost foarte calm, am așteptat să-mi vină momentul, sa intru în prerogative.” ( Opinia Timișoarei / 22 iunie 2012)

– Am făcut un inventar al promisiunilor din campania electorală şi am constatat că singurul obiectiv care a fost realizat integral este dărâmarea Acvariului din centru. Vă menţineţi părerea că v-aţi realizat promisiunile în proporţie de 80% sau chiar 100%?

Nicolae Robu: “E pentru ultima dată când lămuresc (…) pentru Acvariu nu s-a dat nimic pentru mutare, singurul lucru care a fost făcut nu de primărie, ci de către prieteni de-ai mei, a fost demolarea, primăria nu a cheltuit niciun leu şi nu dat niciun centimentru pătrat de teren pentru mutarea sau dispariţia Acvariului.” (PRESSALERT.ro / 13 martie 2013) ”Pasul următor este să închidem și celelalte inele de trafic. În porțiunea de la Modex și până la intersecția cu strada 20 decembrie și bd. I.C. Brătianu vom avea și o parcare subterană. Vom realiza aici circa 500 de locuri de parcare. Vrem să abordăm lucrurile în acord și cu posibilitățile financiare pe care le avem. Va fi extrem de simplu de circulat, cine dorește să iese de pe inel se încadrează pe o bandă exterioară. Cine vrea să intre pe inel ajunge în punctul de racord fără niciun conflict, intră și o ia la dreapta. Cine circulă pe inel trebuie să o facă pe una din benzile interioare.” (PRESSALERT.ro/ 26 februarie 2013) ”Pot să spun că am luat măsuri pentru toate ţintele pe care mi le-am propus, cele pe şase luni au fost împlinite, iar pentru cele pe patru ani au fost demarate toate procedurile şi sunt avansate.” (Agerpres  / 30 mai 2013)

– Cum se poate aplica un proiect USL de administrare a oraşului cu oameni ai PDL? Aceasta este materializarea sloganului din campanie „Dreptate până la capăt?”

– Nicolae Robu: “Este o atmosferă exemplară pentru care sunt convins că ne invidiază atât adversarii, cât şi aliaţii.” (PRESSALERT.ro / 17 mai 2013)

– A trecut un an de când aţi preluat oraşul şi până acum nu aţi prezentat nici un proiect major concret pentru dezvoltarea Timişoarei care să fie 100% produs în mandatul Robu.


Nu aveţi echipa sau aţi devenit captivul birocraţiei din primărie?

– Nicolae Robu: ”Eu v-am vorbit despre o intenţie pe care o am, despre o dorinţă pe care o am, însă voi face doar ceea ce-mi permite legea să fac.” ( Tion / 4 iunie 2013)

– Credeţi că Sanda Greblă reprezintă o vulnerabilitate pentru imaginea primarului Robu?

– Nicolae Robu: “Sanda Greblă a avut media la Licență 9,50. (…) Am cunoscut-o la PNL. Ea va avea ca atribuții cele de asistent al primarului, se va ocupa de agendă, de consemnarea discuțiilor, întocmirea minutelor discuțiilor, pe care primarul le poartă, și alte activități de secretariat.” (Opinia Timișoarei / 22 septembrie 2012)

– De ce banii timişorenilor nu ar trebui să meargă la festivalul de jazz de la Gărâna, dar ar trebui investiţi în parcul acvatic de la Dudeştii Noi?

– Nicolae Robu: „Dincolo de intervenţiile interdictive, vreau să dau şi semnale înspre normalitate, contând şi pe faptul că noi ne iubim oraşul şi că ştim să mai corectăm din lucruri şi din proprie iniţiativă. Eu ţin foarte mult la oraşul ăsta (…) Cu atât mai mult acum ca primar nu pot să fiu indiferent văzând aceste anomalii. Hotărârea va face referire la tot ce putem într-o formulă legală.” (tion.ro / 4 iunie 2013)

– Timişorenii continuă să-şi rupă maşinile în gropi. Ce le transmiteţi?

Nicolae Robu: “După cum aţi putut observa, în oraşul nostru, pe Bd. Brătianu (de la Liceul MIU până la Banca Naţională), au apărut, ieri, pe fâşia cu iarbă dintre cele două sensuri de trafic auto, o mulţime de arbori exotici (să le zicem palmieri, pt. că ei chiar fac parte din familia palmierilor). Ei au costat extrem de puţin, şi anume, toţi la un loc (cca 40 la număr), 10 mii de euro.” (Nicolae Robu – Facebook / 7 iunie 2013)

– Încă din primele luni de mandat aţi atacat presa care nu v-a cântat în strună, iar atacurile au crescut în intensitate în ultimele zile. De ce nu suportaţi niciun fel de critică?

– Nicolae Robu: ”Dumneavoastră faceţi parte dintr-o presă de cancan, din ce în ce mai ridicolă, iar ziarul dumnevoastră funcţionează ca un tonomat. Înţelegeţi ce vreau să spun. Ca un tonomat” (PRESSALERT.ro / 6 iunie 2013) ”Mie îmi pare rău pentru dumneavoastră care veniţi la conferinţele de presă şi vă străduiţi să fiţi ziarişti şi care redaţi ceea ce spun eu aici, transcriind înregistrările.” ( PRESSALERT.ro / 5 iunie 2013)

– Cum ajută palmierii în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană?

– Nicolae Robu: ”Majoritatea cetăţenilor care i-au văzut spun că sunt frumoşi şi bineveniţi, contribuind la diversificarea zestrei vegetale a Timişoarei, oraş caracterizat, poate înainte de orice, tocmai prin diversitate, toleranţă la diversitate şi deschidere la nou.” ( Nicolae Robu – Facebook / 7 iunie 2013)

– Chiar le știţi pe toate?

– Nicolae Robu:  “O spun răspicat: voi face multe lucruri în sensul înfrumuseţării oraşului nostru.” ( Nicolae Robu – Facebook / 7 iunie 2013) ”Dacă unii, nevând capacitatea să facă ceva mai bun în viaţă, cred că, hărţuindu-mă pe mine cu diverse aberaţii pe care le debitează, mă perturbă în eforturile pe care le fac se înşeală.” (PRESSALERT.ro / 5 iunie 2013)

8 COMENTARII

 1. st penibili. toate stirile sunt de fapt atacuri la robu, un linsaj mediatic gen unele tv dambovitene… poate ar trebui sa scrieti de cum s-au imbogatit fratii cristescu si altii care au devalizat timisoara, insa ei dau publicitate!

 2. LINSAJ ! da’ de unde ! soarecu’ asta a promis marea cu sarea si nu poate/nu stie/nu e capabil sa faca nici 2% din ce maraia prin campanie,a ajuns primar dintr-o eroare sau din prostia dobitocilor cretini idioti prosti bolnavi mintal ,care l-au votat 😀 e degeaba si ca om si ca politician,FIASCO scrie pe pleata lui vopsita !

 3. Excelent !
  Care linsaj mediatic????? Una zice si alta face – nu-s singurul care vede asta!
  Apropo de fratii mentionati de un cititor – au finantat in vreun fel campania electorala a lui Robu cumva?

 4. Acum nu va suparati ca vi le spun de la obraz dar, daca tot imi trimiteti articolele voastre penibile, va scriu ca la niste penibili. Nu conteaza daca-mi aprobati sau nu mesajul.

 5. D-na Georgeta Stanici de-a dreptul penibil, complect lipsit de inspiratie articolul dar daca sefu cere trebuie sa te „supui” … nu?? poate intr-nu articol viitor ne spuneti cum e sa scrii dupa cum dicteaza altii fara sa gandesti tu cat de putin ce faci….frumoasa munca asta de ziarist copy …. paste …..si gata avem un articol….
  Pot doar va urez o cariera cat mai lunga ……………….de „jurnalist”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.