Întreruperile de curent care terorizează bănăţenii, provocate de lipsa investiţiilor. Vezi ce...

Întreruperile de curent care terorizează bănăţenii, provocate de lipsa investiţiilor. Vezi ce spun cei de la Enel Banat

4
DISTRIBUIȚI

d power plant Niederaussem of German RWE AG energy company west of Cologne

Întreruperile lungi şi dese ale curentului electric au devenit un adevărat stres pentru bănăţeni, în special pentru cei care locuiesc în localităţile din apropierea Timişoarei. Una dintre explicaţii este nerealizarea planului de investiţii în infrastructură, aşa cum a fost asumat la privatizare. Auditul finalizat anul trecut de Curtea de Conturi a României a arăta în cazul privatizării Electrica Banat că una din problemele majore a fost  “nerespectarea de către Enel, în calitate de acţionar majoritar, a obligaţiei de a utiliza Preţul Acţiunilor Nou Emise, în sumă de 46.662.000 euro, în scopul finanţării investiţiilor necesare pentru dezvoltarea activităţilor de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, modificarea, în cadrul perioadei de restricţie, a Planului de Afaceri Iniţial, fără acordul scris al SC Electrica SA (în calitate de vânzător), efectuarea investiţiilor exclusiv din fluxurile de numerar generate de activitatea curentă”.


 
În plus, în unele cazuri, lucrările de modernizare se realizează cu echipamente învechite care cedează la scurt timp, generând noi avarii în reţea.

Cu toate acestea, nu s-a schimbat nimic în politica celor de la Enel, timpul de intervenţie în unele situaţii depăţind limita suportabilă pentru clienţii care sunt obligaţi să suporte întreruperile frecvente de curent. Singura noutate este că Enel Banat vrea să vândă sediul central din Timişoara, clădirea de şapte etaje fiind scoasă pe piaţă pentru potenţiali clienţi. În condiţiile în care infrastructura energetică din vestul ţării, care reprezintă o chestiune de siguranţă naţională, dă rateuri după rateuri, rămâne un mister cum ar putea susţine dezvoltarea economică a viitoarei regiuni. Contactat de PRESSALERT.ro, Moica Afilon de la Electrica Banat, a explicat că „nu avem probleme cu investiţiile. Chiar s-au făcut. Noi avem nişte linii foarte lungi şi orice defecţiune pe linie duce la deconectarea automată a întregii linii până la remedierea avariei. A fost introdus telecontrolul şi dintr-un punct central se ştie exact unde este problema. Toată infrastructura se realizează doar cu echipamente agreate Enel, iar acestea sunt aplicate unitar şi în România. Nu poate fi vorba de nici o apropiere de anumite firme pentru că toate lucrările se realizează pe  baza unor licitaţii electronice. Am scos, într-adevăr, la vânzare unul dintre corpurile de clădire, dar vom vedea dacă se vor găsi şi cumpărători”.

Toţi cei care au de suferit de pe urma întreruperilor de curent pot trimite un email pe adresa redactia@pressalert.ro în care să povestească experienţele prin care au trecut sau pot comenta direct la acest articol.

4 COMENTARII

  1. In Comuna Giroc intrerupreile sunt ZILNICE si asta se stie dar ENEL nu face absolut nimic pentru ACEST LUCRU , o sa ajungem sa ne adresam conducerii ITALIENE ??? SAU UNDE SA MAI SCRIEM ??????
    NM

  2. MOICA minte si cand doarme! Pe noi ne pune cap de LISTA la disponibilizari pentru ca el sa ia caimacul pe ACORDURILE CADRU incheiate cu smecherii din energie! Nici vorba de licitatii si daca le organizeaza sunt de forma pentru ca EEI si CONS sunt stapani la departamentele de avoze si prooectare din ENEL BANAT!

  3. Bravo MOICA! Nu am stiut ca LINIILE electrice sunt chiar atat de LUNGI! Dar nu atat de LUNGI cat a fost cariera ta la ENEL BANAT. Cred ca ai motive beton sa o „lungesti”cat mai mult! Mai nou iti canta in struna si GEANA! Ne-ati distrus si pe noi de la SISE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.