Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica s-au întors în CSM

Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica s-au întors în CSM

0
DISTRIBUIȚI

cristian danilet 22

Cristi Danileţ şi Alina Ghica, revocaţi din funcţiile de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii prin două hotărâri din 26 februarie, s-au întors în CSM, după ce instanţele au dispus suspendarea actelor până la pronunţarea unei decizii definitive în cazul cererilor de anulare, informează Mediafax. Cristi Danileţ şi Alina Ghica au participat astăzi la şedinţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar mâine vor participa la şedinţa Plenului CSM.

Cei doi şi-au reluat activitatea după ce, săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti şi, respectiv, Curtea de Apel Galaţi au decis suspendarea hotărârilor Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 26 februarie, prin care s-a decis revocarea lor din funcţiile de membri ai CSM.


Curtea de Apel Bucureşti a admis pe 27 mai cererea lui Cristi Danileţ de anulare a hotărârii Plenului CSM din 26 februarie privind revocarea lui din funcţia de membru ales al CSM. De asemenea, instanţa a decis suspendarea executării hotărârii Plenului Consiliului până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cererii de anulare a acestei hotărâri. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Instanţa Curţii de Apel Galaţi a admis, în 30 mai, cererea Alinei Ghica de suspendare a hotărârii Plenului CSM din 26 februarie privind revocarea ei din funcţia de membru ales al CSM, până la pronunţarea unei decizii definitive în cazul cererii de anulare a actului atacat. Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În urma deciziilor instanţelor, cei doi membri revocaţi din CSM pot să-şi ocupe din nou funcţiile până la pronunţarea unor hotărâri definitive. În 26 februarie, Cristi Vasilică Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj, şi Alina Ghica, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, au fost revocaţi din CSM, ca urmare a voturilor exprimate în acest sens în adunările generale ale judecătorilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.