„La mine-n cap”, romanul unei călătorii spre mijlocul sufletului

„La mine-n cap”, romanul unei călătorii spre mijlocul sufletului

0
DISTRIBUIȚI

laminencap

Poeta şi jurnalista Lavinia Bălulescu se reîntoarce la Timişoara ca să îşi lanseze romanul de debut „La mine-n cap”. Timişorenii sunt aşteptaţi, astăzi, de la ora 18.30, la Librăria Cartea de nisip, de pe str. V. V. Delamarina, nr. 1, unde va avea loc cea de-a patra lansare a acestei cărţi, la care invitaţi speciali sunt Cornel Ungureanu. Mircea Mihăieş, Daniela Raţiu şi Radu Pavel Gheo. „La mine-n cap” a apărut recent la Editura Cartea Românească, însă este disponibilă şi în ediție digitală. Romanul de debut al Laviniei Bălulescu s-a bucurat de un real succes, mai ales că a avut trei cronici bune reviste culturale importante.

„Viaţa lui Aprilie se schimbă după ce descoperă că pe tavanul din apartamentul ei locuieşte o altă femeie.


Din acel moment, fata – copil şi femeie, într-un trup prea strâmt – nu mai este niciodată singură, iar timpul, spaţiul şi memoria devin de necontrolat. Sfîrşitul lumii se consumă, bărbaţii dispar şi reapar cu alte chipuri, iar realitatea se dedublează. Lumea 1 şi Lumea 2 îşi cîştigă autonomia. Rămîne de văzut dacă întîmplările, aproape magice, care se petrec sînt aievea sau doar în capul protagonistelor, ale căror vieţi se suprapun şi, în acelaşi timp, tind să iasă dintr-o captivitate autoimpusă”, se arată în prezentarea cărţii.

Lavinia Bălulescu spune că lansarea de la Timişoara a romanului „La mine-n cap” este cea mai importantă pentru că „eu consider că m-am întors acasă, la Timişoara, şi de aceea evenimentul din această seară va fi o întâlnire între mine şi prietenii mei. Aştept reacţiile publicului, cartea nu a apărut de mult, dar am avut câteva cronici foarte bune. Cel mai important este, însă, pentru mine ce părere au oamenii după ce au citit romanul meu de debut”.

Lavinia Bălulescu s-a născut pe 12 martie 1985, la Drobeta – Turnu Severin şi a absolvit Secţia de Jurnalism – Engleză a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea de Vest. A debutat în anul 2004 cu volumul de versuri „MOV”, iar în 2007 i s-a publicat al doilea volum de poezii, „Lavinucea”, după ce a câştigat Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România. În anul 2005 a obţinut Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.