Manualul de sex creștin – invenția tinerilor care au pornit „Cruciada castității”....

Manualul de sex creștin – invenția tinerilor care au pornit „Cruciada castității”. Vezi de ce adolescenţii nu trebuie să stea prea mult cu iubitele

3
DISTRIBUIȚI
chisarau01
Manualul de sex creştin, armă pentru apărarea castităţii FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Adulții, mai ales cei trecuți de prima tinerețe, se plâng tot mai mult de generația tânără și foarte tânără, de obiceiurile desfrânate și, în general, absența oricăror reguli. Există însă în Timișoara un grup de tineri care contrazic în totalitate această prejudecată. Nu numai că și-au impus o regulă atipică pentru vârsta adolescenței, dar și-au găsit și un manual. Este vorba despre opt tineri care merg la Biserica Greco-catolice Maria Regina Păcii din Timișoara. Cu vârste cuprinse între 13 și 30 de ani, cei opt fac parte din așa numita “Cruciadă a castității”, un proiect inițiat de liderii bisericii amintite. Astfel, fiecare a primit un ”Certificat de castitate”, care spune că “eu m-am păstrat curat/ă pentru tine, mama/tatăl viitorilor mei copii”. Tinerii consideră că această promisiune este cel mai frumos dar de nuntă pe care îl poți face viitorului soț sau viitoarei soții.

Anda Sabău este una din fetele care a făcut acest angajament. Are 25 de ani și a terminat masterul anul trecut. ”Nu mai sunt virgină, dar am decis în privința castității premaritale pentru că în primul rând îmi doresc ca atunci când va fi să mă mărit să nu o fac pentru sex. Nu vreau să mă placă cineva doar pentru sex”, a mărturisit tânăra. De șase luni este într-o relație, iar iubitul ei, deși nu a făcut angajamentul castității, aprobă decizia Andei. ”A fost primul lucru pe care l-a aflat despre mine”.

Inițiatorii campaniei au considerat că aceste învățăminte trebuie asimilate ca la carte, așa că au făcut rost de un manual de educație creștin, pe care l-au tradus. Intitulat “Aspiră”, manualul are un tiraj de 500 de exemplare și se vinde cu 15 lei bucata. Cei care l-au tradus sunt voluntari în cadrul Asociției ”Darul Vieții”, de pe lângă Biserica Greco-catolică Maria Regina Păcii.


”Manualul lui Scott Phelps se poate folosi nu numai în școli, ci și în pastorație. Am început demersurile pe lângă Ministeru Educației pentru a fi introdus în școli. Acest manual este unul din elementele campaniei prin care invităm tinerii să își păstreze castitatea sexuală până în momentul căsătoriei. Sunt deja mulți adepți ai acestei mișcări  – care înțeleg avantajele unui astfel de mod de viață”, a explicat Gerda Chișărău, președinta Asociației ”Darul Vieții” și soția parohului bisericii menționate. Ea spune că cei opt tineri care au depus angajamentul de castitate s-au adus unii pe alții și că se primesc adeziuni inclusiv pe internet.

Manualul creștin de sex arată printre altele pericolele care-i pasc pe tinerii care fac sex înaintea căsătoriei. “Adolescenții care petrec 25 sau mai multe ore pe săptămâmă cu prietenul sau prietena sunt de 5 ori mai expuși să bea și de 4,5 ori mai  tentați să încerce marijuana, în comparație cu adolescenți care stau împreună mai puțin de 10 ore pe săptămână”.

Președinta Asociației “Darul Vieții” mai spune că succesul în căsătorie, din punctul de vedere al celor care adoptă promisiunea castității pre-maritale, depinde în totalitate de abstinență. “De obicei acele relații sexuale care încep în tinerețe nu se stabilizează și oamenii se obișnuiesc cu o lipsă de autocontrol.  Ei vor trăi după instinct, după dorința momentului, iar asta le poate cauza o conduită care le va crea probleme în timpul căsătoriei, când riscă să fie mânați spre adulter și nu vor putea păstra disciplina maritală”.

Specialiștii în psihologie spun însă că această inițiativă este departe de a crea vreo disciplină în rândul tinerilor, ci vine mai degrabă să le limiteze libertățile.”Orice tânăr, ca orice individ, are dreptul la viață privată. Ideea în sine că îi ceri să renunțe la viața sa intimă așa cum o simte el, respectând niște coodonate impuse din exterior e o încălcare fără doar și poate a dreptului său fundamental la viață privată. Ideea în sine de a da acel certificat de castitate e similar cu reîntoarcerea la portul centurii de castitate – o practică tipică Evului Mediu, și nu secolului XXI. Nu spun că nu e sănătos să îți începi viața sexuală mai târziu, ceea ce spun e că viața sexuală e o chestiune în care individul trebuie să decidă singur, neîngrădit, pentru că e dreptul său la intimitate și nimeni nu are dreptul să intervină”, a explicat psihologul Ana Muntean.

 

 

3 COMENTARII

  1. … si uite asa un grup de copii tristi vor sa-si impuna tristetea… Faceti ce vrei cu religia si credinta voastra, dar nu incercati sa convingeti pe altii ca prostiile debitate de voi sunt cea mai buna varianta. Toate studiile arata ca sex-ul intr-o relatie este ceva normal si benefic… asta din toate punctele de vedere, iar tot din pacate pentru voi nu scrie in nici un studiu ca sexul inainte de casatori dauneaza… eventua casatoria dauneaza de multe ori sexului 😀

    PS> Daca la 25 de ani ai un prieten cu care stai de 6 luni, dupa care ii mai si zici ca nici o urma de sansa sa faci sex cu el inainte de casatorie… asta nefiind virgina, ar trebui sa-l ceri tu de barbat, e fraierul perfect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.