Metoda de pregătire fizică TRX, adoptată cu succes la ACS Poli

Metoda de pregătire fizică TRX, adoptată cu succes la ACS Poli

0
DISTRIBUIȚI
poli antrenament02_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

ACS Poli se antrenează la Timişoara până luni, când va pleca în cantonament în Austria. Echipa face antrenamente cu mingea, dar şi exerciţii de pregătire cu mingi bossu şi cu benzi TRX, folosite pentru prima dată în România la Steaua.

Fotbaliştii de la ACS Poli se pregătesc cu benzile TRX deja de un an, dar până acum le-au folosit în sala de forţă. Metoda a fost adusă de preparatorul fizic Bogdan Merişan, adus la club vara trecută de la echipa de handbal masculin. La club există 17 kituri TRX fabricate în România, cu franciză, iar un kit costă 500 de lei. „Noi le folosim de anul trecut, dar am lucrat cu ele mai mult în sală şi nu s-au văzut pe teren. Este o metodă de antrenament adusă la noi în ţară de preparatorul fizic al Stelei. Eu o cunoaşteam, deoarece în Europa se foloseşte de doi, chiar patru ani la echipele mari ca Manchester City, Liverpool. Am încercat şi noi implementăm metodele de pregătire moderne pentru a atinge un potenţial şi un vârf de formă cât mai crescut.


Eu pe ale mele personale le-am cumpărat din Germania, costă undeva la 230 de euro kit original. Cele pe care le avem acum sunt din România, de la o firmă care a cumpărat franciza din SUA, iar patentul diferă faţă de cel original. Lucrează efectiv tot corpul, se axează în principal pe grupele de muşchi mici, astfel încât duce la creşterea mobilităţii, flexibilităţii, reduce riscul de accidentare, creşte forţa şi prinde bine la mentalul jucătorilor. Solicitarea e similară cu o oră şi jumătate de alergat”, a explicat preparatorul fizic Bogdan Merişan.

Pe lângă vizita medicală de miercurea trecută, echipa a efectuat teste şi la laboratorul Universităţii de Vest de pe Calea Bogdăneştilor. Rezultatele testelor indică un progres al parametirlor fizici la fotbaliştii care au jucat pentru ACS Poli în retur. „Din punct de vedere fizic, noi am încărcat mai mult în iarnă, acum ne axăm pe explozie, viteză, acesta este fotbalul modern. Am efectuat testele de pregătire la laboratorul de cercetare din cadrul Universităţii de Vest, iar jucătorii noştri au ieşit cu un progres foarte bun şi ştim unde mai avem de lucru. Dar este o diferenţă între cei pe care i-am avut anul trecut la echipă şi cei veniţi acum în probe”, a precizat Bogdan Merişan.

ACS Poli va pleca luni în cantonament în Austria. Aici, echipa se va pregăti mai mult cu mingea şi vor juca trei meciuri de verificare, în 3 iulie cu Dinamo Zagreb, în 6, cu un adversar încă necunoscut, iar în 10 iulie, cu Udinese. „În Austria vom face mai mult pregătire specificiă, fază de încărcare a fost aici, în cantonament se va trece pe pregătirea specifică, jocuri de pregătire”, a adăugat preparatorul fizic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.