Milan Junior Camp, tabăra în care micile talente au drum deschis spre...

Milan Junior Camp, tabăra în care micile talente au drum deschis spre fotbalul mare

0
DISTRIBUIȚI

 ac_milan_copii_TS08

Milan Junior Camp, o tabără sportivă de vară organizată de prestigiosul club italian de fotbal AC Milan, a început în această după-masă pe Stadionul „Dan Păltinişanu”. 100 de copii cu vârstele curpinse între 7 şi 14 ani se vor pregăti timp de patru zile, până vineri inclusiv, alături de antrenori din Centrul de Copii şi Juniori de la AC Milan, iar cel mai talentat fotbalist va fi selecţionat şi va merge la finala din Milano  taberei.

Milan Junior Camp a ajuns la a cincea ediţie consecutivă în România şi la a doua la Timişoara, după ce primele trei ediţii au avut loc în Bucureşti. Cererea de înscrieri a depăşit numărul de 100, astfel că organizatorii au fost nevoiţi să tragă la sorţi. Zilnic, participanţii se vor antrena timp de două ore, începând cu ora 17.00. Marco Schembri este managerul general Milan Junior Camp şi spune că micii fotbalişti din ţara noastră sunt foarte talentaţi şi au şi norocul că provin dintr-o ţară membră UE. „Noi avem o mare încredere în şcoala românească de fotbal, credem că aveţi mulţi jucători talentaţi şi de aceea ne aflăm din nou aici. Am venit să aducem brandul Milan în România, dar aceşti antrenori vor pleca apoi în Ungaria, Danemarca, Suedia, Japonia, deci este un circuit mare.


Noi ne bazăm mult pe piaţa internaţională şi îi considerăm pe români prietenii noştri. Noi vrem să dăm o şansă copiilor să petreacă o săptămână plăcută cu noi, să se distreze şi să îl ducem pe cel mai bun la Milano. Se poate spune că sunteţi într-o poziţie privilegiată pentru că sunteţi membri UE, deci e mai uşor pentru noi să ducem în Italia un fotbalist în caz că descoperim un nou Hagi sau Răducioiu. Talentul este prioritatea, da privim dincolo de acest aspect, cine e pregătit să devină fotbalist. Uneori, unii copii au mult talent, dar pentru a fi fotbalist e nevoie de mai mult”, a declarat Marco Schembri.

La tabăra de vară au venit cinci antrenori de la centrul „diavolilor roşii”, Gianlucca Angelucci, Pierluigi Prette, Danielle Rossi, Fabrizio Bresciani şi Alessandro Bretoni. Angelucci este antrenorul cu portarii care şi-a serbat aniversarea chiar astăzi şi spune că speră să găsească un viitor Lobonţ la Timişoara. „E plăcut să îţi petreci ziua de naştere pe un asemenea stadion, mai ales aici, la Timişoara. Anul trecut a fost fantastic, cred că anul acesta poate fi şi mai bine. Portarii pe care i-am antrenat anul trecut au fost foarte buni, de cei de acum încă nu mă pot pronunţa în ceea ce priveşte nivelul fizic şi tehnic. Sigur că cel mai bun poate fi ales şi un portar, s-a întâmplat la alte campuri. Ar fi frumos ca un portar român să ajungă la un nivel maxim, în Italia îl avem pe Lobonţ”, a declarat Gianlucca Angelucci. La precedentele patru ediţii, Milan Junior Camp a implicat peste 600 de copii din România. Milan Junior Camp a luat fiinţă în 1997 şi de atunci s-a ţinut în 200 de oraşe din peste 40 de ţări şi a implicat 15.000 de copii şi 300 de antrenori de la AC Milan. Ediţia de la Timişoara îşi va defăşura vineri câştigătorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.