Momcilo Bajagic „Bajaga“, despre Timișoara: “E un oraş cu o atitudine specială”

Momcilo Bajagic „Bajaga“, despre Timișoara: “E un oraş cu o atitudine specială”

1
DISTRIBUIȚI

bajaga (4)

Momcilo Bajagic „Bajaga“, liderul uneia din cele mai îndrăgite şi populare trupe din Serbia, Bajaga I Instruktori, speră ca în această toamnă să revină cu un concert în oraşul nostru, un loc care îi este aproape de suflet, după cum ne-a declarat celebrul muzician.

Povestea celebrei trupe care a susţinut după Revoluţie mai multe concerte în oraşul nostru a început în 1983 când Momčilo Bajagić „Bajaga”, pe atunci chitaristul trupei Riblja Čorba, a hotărât să compună câteva piese solo. Un an mai târziu, în luna ianuarie, a apărut discul “Pozitivna geografija”,  care a generat hituri ca „Berlin”, „Mali slonovi” „Poljubi me”, „Marlena” sau „Tamara”. Succesul acestui album solo i-a adus excluderea din trupa Ribla Corba în luna august a anului 1984. De-a lungul anilor, trupa al cărui lider este Momcilo Bajagic a editat albumele  “Sa druge strane jastuka” (1985), „Jahači magle” (1986), „Prodavnica tajni” (1988), „Muzika na struju” (1993), „Od bižuterije do ćilibara” (1997), „Zmaj od Noćaja” (2001), „Šou počinje u ponoć” (2005)  şi „Daljina, dim i prašina” (2012).

„Am cântat de multe ori în Timişoara şi sper să revin în cursul acestui an.


Avem nişte discuţii şi este posibil să susţinem un concert undeva în luna septembrie. Îmi place foarte mult să cânt în Timişoara, e un oraş cu o atitudine specială şi seamănă în multe privinţe cu alte oraşe din Voivodina. De fiecare dată când am venit, am observat că au apărut clădiri noi şi, în ansamblu, oraşul a devenit tot mai frumos“, ne-a declarat muzicianul.

Legendara formaţie va susţine un concert special în data de 22 iunie la Belgrad, la Donji Grad – Kalemegdan, evenimentul fiind unul cât se poate de special. „Vom avea un concert pe care l-am pregătit de multă vreme şi în care vor cânta şi câteva trupe prietene. Fiindcă vrem să avem de partea noastră o mulţime de fani, am hotărât să punem un bilet de intrare accesibil şi bineînţeles aşteptăm şi fani din Timişoara pentru acest eveniment. Va fi un eveniment deosebit, vă promit asta“, a mai spus liderul trupei Bajaga.

Îndrăgita trupă care a rămas în conştiinţa fanilor prin hituri ca Gore Dole, Plavi Safir, Ruski Voz sau 442 do Beograda îşi promovează cel mai recent album discografic, “Daljina, dim i prašina”. „Probabil e ultimul album al nostru care apare în format fizic. După cum se ştie, trăim alte vremuri şi viitorul muzicii este în format digital. Vom mai scoate discuri, evident, dar în altă formă“, a mai precizat Momcilo Bajagic.

Muzicianul are câteva amintiri cât se poate de interesante legate de orașul nostru. „Am cântat de mai mult de zece ori la Timişoara, am o sumedenie de prieteni, atât muzicieni cât şi oameni cu diverse meserii. Ţin minte că atunci când am venit prima oară după Revoluţie în Timişoara, cu ocazia unui concert caritabil, a fost un concert deosebit. Când am venit a doua oară în Timişoara am făcut cunoştinţă cu specialităţile culinare româneşti. Îmi place foarte mult Parcul Rozelor, Piaţa Unirii, sunt câteva locuri extrem de frumoase în Timişoara“, și-a amintit Bajagic.

Începând de mâine, 11 iunie, fanii trupei Bajaga I Instruktori pot participa la un concurs extraordinar pe www.pressalert.ro, în urma căruia cinci cititori norocoşi se vor alege cu câte o invitaţie de două persoane la concertul din 22 iunie al trupei, care va avea loc la Belgrad. Detaliile de participare și de desfășurare ale concursului vor fi publicate, în această seară, pe contul nostru de Facebook.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.