Omul de afaceri Alin Simota a fost reținut în dosarul de cămătărie...

Omul de afaceri Alin Simota a fost reținut în dosarul de cămătărie și șantaj UPDATE Cine a fost arestat

0
DISTRIBUIȚI

simota

Omul de afaceri Alin Simota, consilier local PNL la Petroşani, şi alți trei membri ai grupării conduse de acesta şi suspectată de infracţiuni cu violenţă, cămătărie, înşelăciune şi şantaj, au fost reţinuți, noaptea trecută, de procurorii DIICOT Alba Iulia. De asemenea, o a cincea persoană a primit interdicţia de a părăsi ţara.Procurorii DIICOT vor înainta, astăzi, Curţii de Apel Alba Iulia propuneri de arestare preventivă a celor patru persoane reţinute în acest dosar.

Potrivit anchetatorilor, Alin Simota era liderul unei grupări care şantaja oameni de afaceri din Hunedoara, la cererea lui fiind executate acte de violenţă şi răpiri, astfel încât acestea să divulge adresele celor de la care avea de recuperat bani. Printre victimele sale s-a aflat şi un candidat la funcţia de consilier local. Gruparea infracţională era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, fiind suspectată de acte de violenţă, şantaj, cămătărie şi înşelaciune, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT. Din probele aflate la dosar rezultă că liderul grupării era Alin Simota, care transmitea ordinele către inculpatul Constantin Cristian Litera, iar acesta le executa. “La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii”, au precizat procurorii DIICOT.


Anchetatorii au mai stabilit că un candidat la funcţia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care acesta le administra.

Anchetatorii au descins, ieri dimineaţă, la Clubul Sportiv Jiul Petroşani, unde au făcut percheziţii în biroul finanţatorului echipei de fotbal, Alin Simota, în prezenţa acestuia. Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din judeţ, fiind şi finanţator al echipei de fotbal Jiul Petroşani, a dezvoltat afaceri atât în domeniul construcţiilor, cât şi în domeniul energetic, câştigând mai multe licitaţii organizate de CJ, în perioada în care a fost consilier judeţean. Alin Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale, unele dintre ele intrând în insolvenţă, s-a aflat de mai multe ori în atenţia anchetatorilor pentru evaziune fiscală, stopaj la sursă şi emitere de file cec fără acoperire.

Potrivit ultimei declaraţii de avere completată în 31 iulie 2012, după preluarea mandatului de consilier local la Petroşani, Alin Simota are în proprietate o garsonieră de 23 de metri pătraţi cumpărată în 2005. El nu are menţionate în declaraţia de avâre maşini, terenuri sau alte bunuri a căror valoare să depăşească 5.000 de euro şi nici sume în conturi sau depozite bancare. Consform aceleiaşi declaraţii, Simota a încasat în anul fiscal anterior 7.426 de lei din indemnizaţia de consilier judeţean şi alţi 2.508 lei ca inginer la SC Simar Comimpex. În declaraţia de avere pe care a completat-o în 13 iunie 2012, la încheierea mandatului de consilier judeţean, Simota scria că are, pe lângă garsoniera din Petroşani, un apartament în Bucureşti de 58 de metri pătraţi, din 2004, un apartament la Cannes, în Franţa, din 2007, în suprafaţă de 860 de metri pătraţi şi o casă în SUA, cumpărată în 2006.

UPDATE În urma audierilor, Curtea de Apel Alba Iulia a decis arestarea lui Simota şi a altor patru persoane, dintre care una în lipsă. Decizia a fost atacată cu recurs, care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.