Operațiune DIICOT pentru anihilarea unei rețele specializată în fraudarea băncilor. Ce prejudiciu...

Operațiune DIICOT pentru anihilarea unei rețele specializată în fraudarea băncilor. Ce prejudiciu au provocat cei 35 de suspecți UPDATE 3 Câţi au fost reţinuţi

5
DISTRIBUIȚI

retea banca

35 de  persoane, implicate într-o reţea specializată în fraudarea băncilor prin obţinerea de credite cu documente false, sunt vizate de o anchetă a DIICOT . Poliţiştii de la „Crimă Organizată” și cei de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au descins, în această dimineață, la 30 de locaţii din Timişoara pentru a le percheziţiona şi a pune în aplicare mandatele de aducere emise pe numele suspecților. Conform probelor adunate de anchetatori, gruparea acţiona extrem de eficient. „Nucleul dur” al reţelei, format din patru femei, printre ele fiind şi o juristă, era cel care se ocupa de întocmirea actelor false, în timp ce „săgeţile” se duceau la bănci pentru a obţine creditele, acestea fiind în mare parte persoane în vârstă.  Existau două metode folosite – fie se făcea rost de o carte de identitate originală în baza căreia se pregătea toate documentele false cu care „săgeata” se ducea să ceară împrumutul, fie se falsificau absolut toate documentele.


În multe cazuri, cei care solicitau credite se prezentau ca pensionari MAI sau MapN. După obţinerea creditelor, banii se împărţeau – jumătate rămâneau la cel care lua creditul, iar restul la lidera grupării şi a celorlalte ajutoare. Până acum prejudiciul se ridică la aproximativ 430.000 lei. Monitorizarea reţelei a început în ianuarie, în cazul fiecărui membru al grupării fiind documentate mai multe operaţiuni frauduloase. La această oră, anchetatorii percheziţionează locuinţele suspecţilor pentru a aduna noi probe. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Printre cei ridicați pentru audieri se numără și fiul unui agent de la Poliția Rutieră, adolescentul în vârstă de 17 ani fiind cel care s-a ocupat de falsificarea unor documente.

UPDATE 2 Printre cei ridicați se află și directoarea agenției BRD din Ciacova, aceasta fiind acuzată de faptul că a dat credite membrilor rețelei fără să verifice corespunzător documentele prezentate de aceștia, primind în schimb o parte din bani.

UPDATE 3 În urma audierilor maraton de la sediul DIICOT Timişoara, s-a decis, până la miezul nopţii, reţinerea a şapte suspecţi.

 

5 COMENTARII

  1. De ce toti golanasii se plimba cu bemveu si cu haine de la zara si polo dar ei daca i intrebi ce fac zic-ma descurc? Credite, fals, furt, prostitutie, camata, crima organizata. E plina Timisoara.

  2. Mai sa fie…si politia de frontiera a ajuns sa prinda infractori pe linia Inselaciunilor… Nu cumva este de competenta biroului de la Politia Timisoara? acolo unde lucreaza jandarmul ala care a scapat basma curata abuzatorul de copii? Chiar nu face nimeni nimic cu Biroul ala? Domnu` Munteanu Sorin? Ai promis ca faci ceva cu seful de la BIC ca prea aduce atingere imaginii publice institutiei Politiei Romane!

  3. smecheras….cred ca esti invidios pe tinerii care au, incearca sa-ti faci si tu din camatarie si prostitutie, sa vedem daca esti in stare. Cred ca esti vreun sifon de 3 lei pe la circa de militie, hai jet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.