Operaţiunea anti-Robu „Plajă sub palmier”: poze cu maimuţa şi buletinul de Timişoara...

Operaţiunea anti-Robu „Plajă sub palmier”: poze cu maimuţa şi buletinul de Timişoara VIDEO şi GALERIE FOTO

16
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1630445950">

palmisoara 12

Scuarul de pe strada I.C Brătianu a fost împânzit astăzi de „fanii” edilului-şef Nicolae Robu care şi-au dat întâlnire, de la ora 17.00, pentru a face plajă sub palmierii din ghivece. Câţiva tineri şi-au făcut apariţia la faţa locului cu o maşină decapotabilă. Înainte de a se instala sub plantele exotice cumpărate de pe bursă cu „doar” 150 de euro bucata, după cum a tot explicat edilul şef Nicolae Robu, tinerii au făcut câteva ture cu maşina. Au fost imediat reperaţi de agenţii de la Poliţia Locală prezenţi pe teren cu tot cu şeful lor, directorul adjunct Dorel Cojan. Nici bine nu s-au instalat la faţa locului, că au şi fost luaţi la întrebări de presă. Iar răspunsul a fost prompt: „Am ieşit să facem plajă la Palmişoara”. În timp ce îşi instalau păturile, tinerii îi transmit un mesaj şi edilului şef care este plecat tocmai în Coreea: „Îi mulţumim frumos. Să ne aducă de acolo mai mulţi palmieri, nişte bananieri, maimuţe şi marea. O mare, asta vrem să ne aducă, asta ne lipseşte”.

Încet, încet, locul se umple, iar în agitaţie, paradoxal, lucrurile se simplifică. Locul identificat ca fiind scuarul de la Liceul Miu devine Palm Square sau plaja Munky Funky.  Ţinuta obligatorie pentru a fi identificat ca palmişorean este ghirlanda, iar clipa se imortalizează într-un mod cu totul unic. Tinerii îşi fac poză cu buletinele pentru a arăta că nu e nicio greşeală. Sunt timişoreni pe bune, chiar dacă nu cred în iniţiativa cu metroul şi chiar dacă nu ţin cu ACS Poli. Atmosfera e întreţinută, finuţ, de un tânăr care face ture cu bicicleta, astfel că muzica este surround sound. Din difuzorul mobil se aude „Vino, vino la Mamaia”. În jur lumea se miră cât de bine se poate distra, iar o firmă de produse cosmetice împarte cremă să nu se ardă lumea la soare. La faţa locului îşi fac apariţia şi consilierii locali Flavius Boncea şi Bogdan Herzog şi, pe când nimeni nu crede că mai poate auzi o glumă nouă sau că se mai poate întâmpla pe plajă, soseşte şi o maimuţă pe role. Aplaudată frenetic, maimuţa îşi face loc prin mulţime şi merge tocmai la locul însemnat Plaja Munky Funky. Acolo se pune jos şi face poze cu turiştii. Din stradă, şoferii încetinesc şi se miră. Prin zonă trec şi câteva autocare cu turişti care, cu nasul lipit de geam, se prăpădesc de râs văzând tradiţiile din Timişoara care se vrea capitală culturală europeană.

Timp de mai bine de o oră, operaţiunea „plaja la palmier” este îndeaproape supravegheată de agenţii de la Poliţia Locală. Aproape toţi au ieşit în stradă şi în vreme ce unii supraveghează din maşini sau scutere, o doamnă agent de la Poliţia Locală cu fustă mini filmează, „pentru mine personal că e camera mea, sunt în timpul liber”. În timp ce generaţia Facebook se distrează, o doamnă remarcă sarcastic: „palmierii ăştia se potrivesc aici ca doi pumni în ochi”. La final, a apărut şi poliţia care i-a rugat pe paşnicii protestatari să părăsească „plaja”.

16 COMENTARII

  1. curajosu’ de cojan statea ca maimuta din poze si se uita ca nu cumva sa se intample vreo problema, ca ulterior sa dea robu cu el de pamant ca atunci ar pierde ocazia sa mai pape banii nostri, ai timisorenilor. Si-a infiltrat doi agenti comunitari printre noi si statea ca lasul departe si se ruga sa nu i se intample ceva. Nici in final nu a avut curajul sa vina la dialog….in schimb, tot un amarat de lucrator a trebuit sa medieze protestul. Sefii comunitari, la fel de lasi ca si primarul!!!!

  2. Multi s-au mai strans, ce sa zic… S-a batut apa-n piua ca vor fi cu miile, si s-au strans 100 din care un sfert jurnalisti. Se pare ca ceilalti care repede dau like pe facebook si comenteaza asiduu au inteles sa nu se asocieze cu mistocareala. Mai bine asa. Felicitari! Palmierii ce vina au?
    Vad ca nu va convine reactia politiei comunitare, ati fi vrut sa va amendeze ca sa fie circ?

  3. Cine a organizar „round” upp ul pe facebook ? Ce „culoare ” politica are ? Pentru ca, in cautarea asidua de a-l ataca din orice pozitie pe primar sunt „angrenati” multi propagandisti care, inainte, poate au fost angajati la Primarie ? Cum ar fi dl Boncea poate ?

  4. Ce mai portest 50 de oameni din care 25 sunt de la drukeria…cum ramane cu privatii care au terase in centru si care si-au pus palmieri? Alea nu sunt chicioase? Dar palmieriii dein Praga sau Viena nu sunt chiciosi ca nici acolo nu cresc palmieri….De fapt care e problema? Giratoiul e mai frumos cu flori si palmieri cum l-a facut Robu decat doar cu beton cum l-a facut Ciuhandu…si au mai fost si ieftini…trebuie sa ai mare lipsa de matarie cenusie ca sa participi la un astfel de protest!

  5. ce protest tampit ! Robu a fost ales pe 4 ani probabil si de catre unii protestatari ,asa ca tot ceea ce face este in consonanta cu dorintele timisorenilor.

  6. Multumesc celor de la Presalert de articol … iar celor ce o dau cu batu in balta… fratilor eu am fost cel cu muzica dar sa stiti un lucru…. nu e vorba ca nu ne plac ideile lu robu ci nu isi au rostu acum… tara arde baba se piaptana …. eu am ruda in primarie si nu dau nume … stiu cum au decurs unele demersuri totu e limpede si ok dar noi ne confruntam cu multe alte probleme nu cu infrumusetarea orasului prin simpla plantare a saracutilor copaci …. orasu ar arata mult mai frumos daca nu ar fi asa multe gropi in asfalt, si sar face micile alei de biciclisti. daca ar disparea cersetorimea de la semafoare si in primu rand daca ne-am civiliza si noi un pic . Ca idee. ori care primar ar fi la guvernare fara buna conlucrare cu publicu nu va face apsolut nimic. Bun deci de cat sa alergam pe banci opuse haidati care aveti de spus ceva sa ne adunam sa discuta sa strangem semnaturi si sa le discutam dupa aceea cu bunu nostru primar ….. Hai lasati ironia cert e sic (trendi cum vreti voi) simcer astept si eu o altfel de schimbare cu asa cu stangu in dreptu.

  7. ce buletin de Timisoara…..aia sint oltenasi fomisti studenti pe la cine stie ce facultate cu plata si cu care ne vom pricopsi in curind pt. ca nu mai vor sa plece la mama lor…..adica niste nenorociti

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.