Parlamentul a respins referendumul iniţiat de Traian Băsescu

Parlamentul a respins referendumul iniţiat de Traian Băsescu

1
DISTRIBUIȚI

doru-maries-parlament-revolutie

Senatul şi Camera Deputaţilor au respins, astăzi, cu 191 voturi „pentru”, 123 de voturi „împotrivă” şi 69 de abţineri, hotărârea care avizează favorabil solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi, informează Mediafax.


Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a contestat votul şi a cerut un vot uninominal. Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a precizat, în plenul Parlamentului, că PNL a votat împotriva iniţiativei preşedintelui pentru un nou referendum, considerându-l „o diversiune politică” şi un referendum ilegal.

Parlamentarii PSD au votat în majoritatea lor pentru un aviz favorabil la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu privind un nou referendum, dar au fost şi social-democraţi care s-au abţiunut la vot. Proiectul de hotărâre propus plenului reunit prevedea că Parlamentul României avizează favorabil iniţierea de către preşedintele României a unui referendum naţional privind trecerea la Parlamentul unicameral şi 300 de parlamentari. Comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au avizat favorabil, luni, iniţierea referendumului anunţat de către preşedintele Traian Băsescu. Avizul Parlamentului este consultativ.

 

1 COMENTARIU

  1. Dlor.parlamentari va jucati in continuare de-a hotii si vardistii! Va jucati cu zilele noastre, cu rabdarea si credinta noastra, cu visele si sperantele copiilor nostri. Jucati-va…cat mai aveti timp!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.