Percheziții la evazioniști. Fiul unui realizator TV este vizat de acțiunea polițiștilor

Percheziții la evazioniști. Fiul unui realizator TV este vizat de acțiunea polițiștilor

0
DISTRIBUIȚI

mascati spate

Poliţiştii fac, în această dimineață, cinci percheziţii domiciliare şi pun în executare trei mandate de aducere într-un dosar de evaziune fiscală în care este vizat şi Alexandru Ion Bălan, fiul realizatorului TV Sorin Ovidiu Bălan, administrator al unei firme de pază, prin intermediul căreia a achiziţionat echipamente în cantităţi foarte mari comparativ cu numărul angajaţilor şi a înregistrat în casă facturi fictive care nu depăşeau 5.000 de lei, informează Agerpres. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la aproximativ un milion de dolari. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al colegilor de la Sectorul 6, descind la domiciliile unor persoane suspectate ca fiind implicate în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală.


Se efectuează cinci percheziţii domiciliare, 25 de verificări la obiectivele monitorizate de către o societate comercială din Capitală şi pun în executare trei mandate de aducere, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi muncă la negru în domeniul firmelor de pază şi protecţie. Verificările vizează identificarea persoanelor care efectuează paza obiectivelor, existenţa contractelor de muncă şi înregistrarea acestora la ITM, precum şi existenţa atestatelor profesionale pentru fiecare angajat”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 2009-2012, administratorul firmei de pază ASG Security Logistic a înregistrat în contabilitatea societăţii şi a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, diminuând astfel baza impozabilă şi sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale. De exemplu, anchetatorii spun că Alexandru Ion Bălan ar fi avut, în anul 2010, doi angajaţi pentru care ar fi achiziţionat peste 80 de şepci şi 100 de tricouri, dar şi alte echipamente în neconcordanţă cu realitatea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.