Percheziții la persoane care au vândut alcool sanitar ce a dus la...

Percheziții la persoane care au vândut alcool sanitar ce a dus la moartea unor bihoreni

0
DISTRIBUIȚI

mascat spate

O echipă de procurori, împreună cu lucrători de poliţie judiciară de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, au făcut astăzi 18 percheziţii la locuinţele unor suspecți şi la sediile sociale ale firmelor implicate în vânzarea alcoolului sanitar contrafăcut care a dus la moartea unor persoane, informează Agerpres. Perchezițiile au fost coordonate de procuroi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit unui comunicat, două persoane sunt acuzate de evaziune fiscală şi falsificare de alimente sau alte produse care a avut ca urmare moartea victimei, precum și pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor. Astfel, conform procurorilor, în perioada noiembrie 2012 – martie 2013, unul dintre cei doi, în calitate de administrator al unei firme, “a pus în circulaţie şi a comercializat cantitatea de 66.126 bucăţi x 0,5 litri alcool sanitar contrafăcut substituit, din categoria produselor biocide, de tipul ‘Alcofarm – loţiune pentru îngrijirea epidermei cu efect antiseptic’, fără a avea aviz de plasare pe piaţă ca produs biocid, eliberat de Institutul Naţional de Sănătate Publică – Comisia Naţională pentru Produse Biocide”.


Aceștia mai precizează că „învinuitul a aplicat pe eticheta produsului o compoziţie chimică necorespunzătoare adevărului (alcool etilic – concentraţie 35%). Astfel, s-a constatat faptul că produsul alcoolic contrafăcut conţine, în realitate, alcool metilic – o substanţă toxică cu grave consecinţe asupra integrităţii corporale şi sănătăţii persoanei. În urma punerii în circulaţie şi consumului produsului alcool sanitar contrafăcut substituit, din categoria produselor biocide, de tipul «Alcofarm – loţiune pentru îngrijirea epidermei cu efect antiseptic» au fost înregistrate pe raza judeţului Bihor mai multe decese şi vătămări corporale grave”.

Pentru justificarea provenienţei produsului alcoolic pus în circulaţie, suspectul a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii comerciale pe care o administra mai multe facturi fictive de achiziţie a acestui produs de la o altă firmă „de tip fantomă”, care a încasat prin virament bancar contravaloarea acestora, sumele fiind retrase în numerar de complicele său, la indicaţia acestuia. Prejudiciul adus statului se ridică la 300.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.