Pită cu untură, folk şi muzicieni timişoreni, la Viena GALERIE FOTO

Pită cu untură, folk şi muzicieni timişoreni, la Viena GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


p style="text-align: center;">viena (18) [1024x768]

Proiectul timişorean Sonatic a reprezentat Timişoara la un inedit eveniment desfăşurat zilele trecute în inima capitalei Austriei, Viena, prestaţia celor trei muzicieni fiind aplaudată la scenă deschisă de către spectatorii care au ţinut să asiste la „Pită cu untură şi cu… folk“.

Desfăşurat miercuri seara, în clubul Replugged din Viena, spectacolul pus la cale de Asociaţia Culturală Kabaitan s-a vrut a fi un eveniment de la care n-a lipsit o degustare cu ceapă, pită cu untură de la un porc crescut la ţară, după care spectatorii au avut parte de porţiuni de folk. „Am avut parte de o sală plină, în care 98 la sută au fost români. Cu două zile înainte am organizat Ziua Universală a Iei la Viena, la iniţiativa La Blouse Roumaine. La final au cântat împreună toţi artiştii invitaţi“, ne-a declarat Timea Laslavici, din partea organizatorilor.

Alături de timişorenii de la Sonatic, la acest eveniment au cântat Ana şi Prietenii (Bucureşti) şi cântăreaţa de muzică românească tradiţională Diana Răşină, care trăieşte de mulţi ani la Viena. Proiectul timişorean Sonatic a debutat în 2006 ca un proiect acustic – cu trei chitări. Cei trei membri de atunci au susţinut primul lor recital în cadrul unui festival studenţesc din Timișoara, iar mai târziu au cântat într-o formulă „plugged” la diverse festivaluri şi concursuri din România. În prezent, repertoriul Sonatic este format din opt piese proprii şi o serie de piese din repertoriul internaţional, genul abordat fiind indie folk. Sonatic Acoustic Set înseamnă: Bogdan Racz – chitară, voce, Radu Racz – bass, voce şi Gore Teodorescu – percuţie, voce.

FOTO: Diana Răşină

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.