Premierul ceh Petr Necas și-a anunțat demisia, în urma unui scandal de...

Premierul ceh Petr Necas și-a anunțat demisia, în urma unui scandal de corupţie

0
DISTRIBUIȚI

Praha,_Malá_Strana,_Kampa,_Petr_Nečas_2

Premierul ceh Petr Necas (centru-dreapta) a anunţat aseară că va demisiona din funcţie astăzi, recunoscându-şi responsabilitatea într-un scandal de corupţie şi de abuz de putere care o vizează pe cea mai apropiată colaboratoare a sa, într-o încercare de a-şi salva coaliţia, informează Mediafax.


„Voi demisiona mâine (luni – n.r.) din postul de premier. Sunt conştient de responsabilitatea mea politică”, a declarat Necas într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei reuniuni a liderilor din cadrul coaliţiei guvernamentale.

„Sunt un luptător. Dar îmi dau perfect seama, totodată, că a venit momentul plecării”, a spus el. Necas a pledat pentru menţinerea actualei coaliţii tripartite de centru-dreapta până la alegerile legislative prevăzute în mai 2014, dar cu un nou premier, care să fie propus de partidul său, ODS. Numele ministrului Industriei, Martin Kuba, vicepreşedinte OSD, a fost citat insistent ieri de presa cehă ca potenţial succesor. Necas a anunţat că va părăsi şi postul de preşedinte ODS, pe care îl ocupă din 2010. Pentru a fi aplicată, soluţia propusă de către Necas este necesar să obţină aprobarea a cel puţin 101 din cei 200 de membri ai Camerei inferioare a Parlamentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.