Preşedintele Afganistanului: “Războiul desfăşurat de SUA împotriva terorismului ar fi putut încuraja...

Preşedintele Afganistanului: “Războiul desfăşurat de SUA împotriva terorismului ar fi putut încuraja islamismul radical”

0
DISTRIBUIȚI

Afghan President Hamid Karzai addresses

Preşedintele afgan Hamid Karzai s-a întrebat, ieri, dacă „războiul împotriva terorismului” desfăşurat de Statele Unite din 2001 nu a condus la o radicalizare mai mare a lumii musulmane. Într-un discurs susţinut în deschiderea unui forum privind relaţiile dintre Statele Unite şi lumea musulmană la Doha, Karzai a subliniat că „războiul împotriva terorismului care a început în 2001 şi continuă nu este deloc uşor”, potrivit Mediafax.

„Am reuşit în acest război, am putut să eradicăm sanctuarele terorismului?”, a declarat el, întrebându-se mai degrabă dacă acest război nu a condus la „mai multă radicalizare în lumea musulmană, din Pakistan şi Afganistan până în Mali şi Nigeria”.


El a apreciat că „Occidentul, condus de Statele Unite, trebuie să se explice în faţa lumii musulmane, şi dacă lucrurile au luat o direcţie proastă, trebuie corectat cursul”. La rândul lor, musulmanii trebuie să dea dovadă de mai multă „toleranţă” faţă de alte religii, a adăugat el. Forumul Statele Unite/lumea musulmană, organizat de institutul Brookings şi a cărui a doua ediţie are loc până mâine în Qatar, urmează să dezbată evoluţia din Afganistan, conflictul sângeros din Siria şi schimbările politice şi provocările economice din ţările Primăverii Arabe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.