Primele cuvinte spuse în închisoare de Djohar Ţarnaev, unul din presupușii autori...

Primele cuvinte spuse în închisoare de Djohar Ţarnaev, unul din presupușii autori ai atentatelor din Boston

0
DISTRIBUIȚI

tarnaev

Mama lui Djohar Ţarnaev, unul dintre presupuşii autori ai atentatului de la Boston, a pus la telefon, pentru postul britanic de televiziune Channel 4, înregistrarea unei conversaţii pe care a purtat-o în rusă cu fiul său, deţinut la închisoarea-spital Devens, în Statele Unite, potrivit Mediafax. „Totul este bine, te rog să nu spui nimic”, îi spune în rusă Djohar Ţarnaev mamei sale, potrivit traducerii în engleză a postului, afişate pe ecran.

Întrebat dacă suferă, Djohar Ţarnaev răspunde în rusă „nu, bineînţeles că nu.


Pot să mănânc deja, pot (să fac acest lucru) de mult timp”. „Îmi dau orez şi pui, acum, totul este bine”, adaugă el. Mama lui Djohar Ţarnaev, care susţine în continuare că fiii ei sunt nevinovaţi, a declarat că fiul ei este ajutat financiar. „L-am întrebat dacă îi putem trimite ceva, iar el a răspuns «mamă, nu îţi face griji pentru mine, am bani, cineva a deschis un cont pentru mine şi mi se trimit bani aici, am mulţi bani»”, spune ea în acest interviu. „L-am întrebat cât, iar el mi-arăspuns că mii de dolari”, a adăugat ea.

Ea a mai spus că fiul său „citeşte Coranul în închisoare şi cere ajutorul lui Allah”. Djohar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, în prezent deţinut la închisoarea-spital Devens, la vest de Boston, este acuzat de utilizarea unei arme ce putea provoca daune majore şi victime multiple şi de distrugerea premeditată a unei proprietăţi cauzând moartea. El riscă pedeapsa cu moartea. Prima audiere în care urmează să compară a fost amânată în mai multe rânduri şi este stabilită pentru 10 iulie.

El este acuzat că a pus, pe 15 aprilie, împreună cu fratele său, Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, două bombe improvizate în oale de gătit sub presiune, în apropiere de linia de sosire a celebrului maraton din Boston, a căror detonare a produs trei morţi şi 264 de răniţi. Tamerlan a fost ucis trei zile mai târziu, într-un schimb de focuri cu poliţia. Djohar Ţarnaev a fost arestat câteva ore mai târziu, ascuns într-o ambarcaţiune depozitată într-o grădină, la periferia Bostonului. El era grav rănit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.