Primul festival de modă de după Revoluție a renăscut: tinerele talente au...

Primul festival de modă de după Revoluție a renăscut: tinerele talente au defilat și pentru o cauză nobilă GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-736660916">
MODA STUD12_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Primul festival de modă de după anii 1990 din România care a creat tradiţie şi a scris istorie a renăscut la Timişoara, în acest weekend. Astfel, timp de două zile, 20 de studenţi pasionaţi de design vestimentar îşi prezintă cele mai noi creaţii la Filarmonica Banatul. Prima zi a Festivalului Timişoara Fashion Days a debutat aseară, iar zecile de persoane prezente au aplaudat colecţiile inedite. Publicul a avut şi o surpriză în deschiderea evenimentului, când două tinere au fost coafate pe scenă în doar câteva minute. În tot acest timp, au defilat în creaţii marca Cătălin Botezatu patru manechine, iar o rumoare a cuprins sala în momentul în care una dintre tinere s-a dovedit a avea doar câteva elemente florale negre pe corpul dezgolit.

Rochii de zi cu elemente etnice, inspirate din perioada baroc, realizate din ţesături fine, o colecţie de modă rock, rochii vaporoase cu elemente florale, o colecţie romantică sau rochii în culori vii cu elemente care amintesc de Pasărea paradisului au putut fi admirate de publicul prezent la Filarmonica Banatul, din Timişoara. Una dintre cele mai interesante lucrări aparţine unei tinere de doar 20 de ani care, deşi este studentă la Arhitectură, a realizat câteva ţinute de zi şi de seară remarcabile. Colecţia poartă numele „Blossom”, iar creaţiile realizate de Roxana Puriş sunt inspirate din natură, rochiile şi fustele sunt vaporoase, din dantelă, lungi sau scurte, cu multe elemente florale.

Timişoara Fashion Days este un festival studenţesc de modă, care a luat fiinţă la începutul anilor ’90 la iniţiativa lui Toni Vlad, fost director al Casei de Cultură a Studenţilor Timişoara. După o pauză de zece ani, în vara aceasta, cu sprijinul Fashion Fridays şi al Casei de Cultură a Studenţilor, festivalul a fost reluat. În această seară, cele mai originale şi inedite colecţii vor fi premiate, intrarea fiind liberă.

Timişoara Fashion Days sprijină o tânără de 25 de ani bolnavă de cancer

Organizatorii festivalului studenţesc de modă susţin proiectul „Vocile dau viaţă”, prin intermediul căruia doresc să ajute la salvarea unei tinere de 25 de ani bolnavă de cancer. Cele mai bune voci din cadrul competiţiei „Vocea României”, Fely Donose, Vlad Simon şi Silviu Paşca, luptă să împlinească cel mai frumos vis al Dianei Stanciu, acela de a trăi. Cei trei au cântat după finalizarea evenimentelor de la Filarmonica Banatul, în Sky Restaurant. De asemenea, aceştia vor susţine concerte în mai multe oraşe din ţară ca să strângă banii necesari. Tânăra a fost diagnosticată în urmă cu cinci ani cu o formă rară de cancer, iar acum se află în faza patru, cu metastaze osoase. Singura şansă rămasă este un tratament nou care costă 130.000 de euro, pe care Diana trebuie să îl înceapă cât mai repede. Persoanele cu suflet mare pot dona bani şi în două conturi deschise la Banca Transilvania: RO23BTRL03301201H76301XX sau RO95BTRL03304201H76301XX, deschise pe numele Diana Stanciu.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Organizarea a lasat mult de dorit ! Din toate punctele de vedere! Punctualitate, prestatia manechinelor, etc…E bine ca a reinviat traditia aceasta in orasul meu, Timisoara, dar lasa mult de dorit! Nu pot sa felicit organizatorii, ii felicit doar pe cei care s-au incumetat sa participe !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.