Punk pur și două ore de energie sinceră pe scenă, cu trupa...

Punk pur și două ore de energie sinceră pe scenă, cu trupa argentiniană Argies: “Nu vom fi niciodată bogaţi. Suntem bogaţi într-un alt sens” FOTO&VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

concertelche (196) [1024x768]

Concertul susţinut de formaţia argentiniană Argies aseară în oraşul nostru a avut parte de o atmosferă fierbinte, show-ul formaţiei care a mai susţinut câteva recitaluri în anii trecuţi în oraşul nostru fiind unul care a generat valuri de bună dispoziţie pentru amatorii de punk-rock.

În deschiderea evenimentului au cântat timişorenii de la Grave For Sale. Tibi Mijea, Iancu Jianu, Marco Kurunczi şi Adi Ulmeanu, cei patru membri ai trupei au oscilat pe tărâmurile  surf-rock – ului şi au beneficiat de aplauze sincere din partea celor prezenţi.  Argies este o legendă vie a punk- rock – ului argentinian, iar acest fapt a fost demonstrat cu vârf şi îndesat şi cu ocazia concertului susţinut în clubul El Che. Numele trupei provine din derivatul peiorativ al cuvântului “argentinian” folosit de către englezi în războiul din 1982 pentru Insulele Falkland. Printre piesele cântate de ei aseară, s-au numărat şi câteva preluări din repertoriul unor trupe ca The Ramones sau The Clash, dar şi variante geniale ale unor piese ca Guantanamera sau La Bamba. După 114 concerte susţinute anul trecut, muzicienii au început, în luna aprilie a acestui an, un nou turneu european de promovare a celui mai nou disc al lor, Bailando en mis Zapatos, Timişoara fiind unicul oraş românesc inclus în acesta.

„Am cântat prima oară în Timişoara în anul 2001, iar de atunci am susţinut vreo şase concerte aici. Anul acesta Timişoara e singurul oraş din România în care cântăm. Avem mulţi prieteni, avem nevoie să cântăm aici. Am muncit mult la noul nostru album şi există multe voci care spun că e cel mai bun disc din cariera noastră. Pe acest disc avem şi un cover la celebra piesă disco Rasputin, dar pe care nu am cântat-o azi în concert“, ne-a declarat liderul trupei David, care are 47 de ani şi a pus bazele acestei trupe în 1984. Recitalul argentinienilor a inclus nu mai puţin de 25 de piese, iar cele aproape două ore de energie de show au fost gustate pe deplin de spectatori.

„Când nu cânt, lucrez în producţie muzicală într-un studio.


Patru luni de zile sunt în Germania, unde e prietena mea, patru luni în Argentina şi patru luni pe drumuri cu trupa. Avem şi concerte la care nu prea avem public, dar noi ne simţim bine. Suntem prieteni buni, ne respectăm mult şi facem asta «just for fun». Am cântat în ţări din Asia, unde oamenii chiar nu au bani. În orice ţară din Europa e mai bine decât acolo. Românii sunt amatori de punk – rock şi lumea ne dă energie, e bine de tot. Vindem CD-uri şi avem merchandising, dar nu vom fi niciodată bogaţi. Suntem bogaţi într-un alt sens, spiritual“, a mai precizat liderul trupei Argies. După concert, distracţia a continuat la after-party cu Oly Sinn, tobarul trupei Raizing Hell.

Foto: Adriana Jianu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.