Puţini fotbalişti au confirmat la jocul-şcoală organizat de ACS Poli. Ce spune...

Puţini fotbalişti au confirmat la jocul-şcoală organizat de ACS Poli. Ce spune Velcea despre plecare

0
DISTRIBUIȚI

poli amical19_resize

ACS Poli a organiza un joc-şcoală miercuri după-amiaza pentru ca Vali Velcea şi restul staff-ului tehnic să îi vadă la lucru pe cei nouă jucători aflaţi în probe. Tehnicianul timişorenilor a fost impresionat doar de venezueleanul Jorge Ruiz. Meciul a fost şi primul antrenament alături de alb-negri pentru Adrian Rusu, fundaşul venit de la Pandurii Târgu-Jiu.

Velcea i-a trimis la lucru pe fotbaliştii veniţi în probe, pe Rusu, Eugen Miculescu şi pe jucătorii tineri. De notat că înaintea meciului atacantul Cosmin Vancea a plecat din probele de la echipă deoarece a fost nemulţumit că până azi nimeni din club nu a vorbit direct cu el. La meci a fost prezent şi Cristian Scutaru, aflat în vacanţă la Timişoara după ce şi-a reziliat contractul cu Dinamo. Jocul-şcoală s-a terminat 1-1 după ce Ruiz a marcat pentru echipa în negru în prima repriză, iar Trandu a înscris pentru cei în albastru. Jucătorii au fost împărţiţi astfel:

Echipa albastră: Pap – Belu, Rusu, Pavelescu (probe), Dragu (probe), Popovic, Venezia (probe), Trandu, Ndiaye (probe), Enciu, Novacovici (probe)

Echipa neagră: Coca (Kirev în repriza a doua) – Lungu (probe, ieşit accidentat), Miculescu, Bocşan, Todorov, Rosenblum (probe), Moldovan (probe) Artean, Dobricean, Boştină , Jorge (probe)

După meci, Velcea a precizat că vor rămâne în continuare în pregătire cu echipa Jorge Ruiz, atacantul venit din Venezuela şi Adrian Rusu. Despre Caius Lungu, jucătorul venit de la CSM Râmnicu-Vâlcea, antrenorul lui ACS Poli a spus că îl vede să facă cu greu faţă în prima ligă. Tehnicianul spune că Voronkov şi Keita nu au ajuns încă din cauza actelor, iar Nuno Claro e aproape de o venire la Timişoara. „Au fost două categorii de jucători la acest joc-şcoală. Pe aceşti jucători nu i-am vrut eu, ci eu venit ei în probe. Cred că unul, poate doi jucători vor mai rămâne în continuare pentru a mă edifica asupra lor. Bineîneţeles, aşa cum le-am spus jucătorilor zilele trecute, o parte dintre ei vor trebui să plece. În Liga I avem de îndeplinit un obiectv măreţ, sunt sigur că va trebui să suferim schimbări de jucători. Venirile şi implicit plecările vor avea loc în zilele care vor urma. Mi-aş dori ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Rusu este foarte aproape, e un jucător cu ştate vechi de Liga I, a jucat ceva vreme la Pandurii Târgu-Jiu, am ceva relaţii despre el de la Grigorş şi Pustai şi cred că într-un viitor aproapiat ne vom putea baza pe el.


Pe Ruiz cred că îl mai ţin la pregătire alături de el. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Lungu când a ieşit de pe teren, este jucătorul nostru cu precontract, vedem şi analizăm, dar cred că cu mare greutat va face faţă în Liga I. Voronkov şi Keita au probleme cu vizele, iar Nuno Claro în proporţie de 95% va veni, mai are probleme de ordin amdinistrativ de rezolvat. Cred că îl vom avea în cantonament”, a explicat Vali Velcea.

Situaţia jucătorilor care aparţin de societatea lui Marian Iancu este neclară încă. Este vorba de Popovici, Belu, Bărbuţ, Trandu, Artean, Dobricean, Boştină, Bocşan şi Todorov. Marian Iancu a declarat pentru Pressalert că toţi fotbaliştii rămân la ACS Poli. „Tot ceea ce cei de la club au dorit, au primit, pentru că le-am dat prioritate în acest sens. Se mai negociază în privinţa lui Alexandru Boştină. Ceilalţi jucători, Bărbuţ, Dobricean, Artean şi Trandu au trecut deja în coproprietate din câte ştiu eu, nu cred că mă înşel”, Vali Velcea a spus că lucrurile nu sunt însă atât de clare. „Sunt jucători care sunt deţinuţi în coproprietate de ACS Poli şi societatea domnului Iancu. Nu suntem condiţionaţi în acest moment să îi folosim, nu ştiu discuţiile la nivel superior în privinţa a ceea ce înseamnă palmares şi alte discuţii de ordin financiar. În o parte din ei vom investi dacă se înţeleg cu clubul, probabil într-o altă parte din ei, nu. Dacă rămân, nu înseamnă că vor şi juca. Jucătorii sunt de valori diferite şi posturi diferite. Eu trebuie să ţin cont nu că sunt jucătorii domnului Iancu, ci de ce are nevoie echipa”, a precizat Velcea.

Antrenorul lui ACS Poli a dat un răspuns enigmatic în ceea ce priveşte viitorul său. Pe de-o parte, Velcea a spus că îşi va ţine cuvîntul şi va antrena echipa în Liga I, de pe altă parte, a vorbit de alte oferte primite, dar şi de faptul că niciun jucător dorit de el nu a venit încă la gruparea bănăţeană. „Eu personal nu am făcut niciun transfer, din ceea ce îmi doresc eu, nu a ajuns niciun jucător la Timişoara. Nu am făcut eu lista cu Belu şi Popovici, asta o ştiu şi ei. Nu m-am gândit până în acest moment, dar se întrezăreşte lumina să mă gândesc de acum încolo. După părerea unora am avut oferte, după părerea altora da. Sunt un om de cuvânt, am promis primarului şi preşedintelui Consiliului Judeţean că mă implic într-un proiect al fotbalului timişorean când nimeni nu s-a implicat şi mulţi aveau pretenţii de milioane de euro. M-am implicat, am continuat şi în continuare mă ţin de cuvânt. Asta nu înseamnă că nu îmi dă dreptul să mă gândesc să plec, dar deocamdată mai stau”, a mai adăugat Velcea, care a sugerat că e nevoie de mai mulţi bani pentru salarii. Vali Velcea spune că autorităţile i-au promis că această problemă se va rezolva. Până atunci, luni echipa pleac în cantonament în Slovenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.