Reacţia doctorului Pleş la acuzaţiile ministrului Sănătăţii: „Toate acuzaţiile sunt 100% neadevărate....

Reacţia doctorului Pleş la acuzaţiile ministrului Sănătăţii: „Toate acuzaţiile sunt 100% neadevărate. Sunt terfelit”

6
DISTRIBUIȚI

maxresdefault

Doctorul Horia Pleș, şeful secţiei de Neurochirurgie de la Spitalul Judeţean Timişoara, a reacționat la afirmaţiile dure făcute de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, care l-a acuzat de încălcări grave ale legislaţiei din cauza contractului încheiat între Spitalul Judeţean Timişoara şi firma Neuromed, unde asociat este medicul, cerând schimbarea din funcţie. „Din punctul meu de vedere, toate acuzaţiile sunt 100% neadevărate. Absolut toate investigaţiile s-au efectuat la solicitarea spitalului.


Toate decontările s-au făcut legal şi sunt acte în acest sens. Contractul a fost semnat cu spitalul  ca back-up când nu funcţiona computerul tomograf saua aparatul de rezonanţă magnetică. Vă întrebaţi de ce la Neuromed şi nu în altă parte? Pentru că suntem singurii din oraş care pe lângă aparatură putem să asigurăm intervenţia în cazul comelor. Numai noi avem know how şi să intervenim în două minute când vine un pacient, chiar dacă este două dimineaţa. Un an şi jumătate cât nu a mers computerul tomograf toate urgenţele s-au făcut la noi. Nu am nici o legătură cu radiologia. Este o inepţie să spui că eu am ţinut stricate aparatele de la Judeţean stricate ca să vină la Neuromed”.

Cât priveşte controlul celor de la Ministerul Sănătăţii, doctorul Pleş a susţinut că până la apariţia informaţiilor în presă, nici un oficial nu i-a cerut un punct de vedere. „Până la urmă cred că se doreşte îndepărtarea mea. Eu sper că o să aflu exact de ce sunt acuzat pentru că sunt convins că raportul nu cuprinde cele patru paragrafe care au fost prezentate presei. Sunt terfelit în Timişoara. Vreau să aflu care este scopul”.  Anunţul ministrului Sănătăţii că va sesiza ANI în cazul medicul Horia Pleş, a fost catalogat de medic ca fiind inexact pentru că „în perioada  21 -24 mai a fost controlul la Timişoara, iar în 22 mai am primit de la ANI hârtie că s-a autosesizat şi va cerceta posibilul conflict de interese. Asta a fost acum o lună faţă de anunţul de ieri. Până acum, hârtia de la ANI este singurul document oficial pe care l-am primit”.

6 COMENTARII

  1. Doctore, am inteles ca pana acuma ati aceptat, umilinta, sa slujiti interesul celor care conduc ministerul si implicit unitatea, nu specialisti, ci oameni politici a caror structura este greu sa o decriptati. E bine ca pacienti va apreciaza, va respecta capacitatea profesionala, nu va ramane decat sa va continuati activitatea linistit in cadrul sectiei si a clinicii Neuromed. Atunci un om este puternic cand poate suporta umilinta.

  2. Raman la parerea mea. Nicolaescu e momentan functionarul cu stampila care pleaca prea mult urechea la tot felul de idioti . Nicolaescule fa bine si trezeste-te , culege toate datele nu numai pe cele servite ! Inainte de a trimite cateii din dotare era mult mai normal sa strangi toate datele despre cum s-a nascut , format si consolidat firma unor profesionisti.

  3. Ples este un ahtiat dupa bani, ca si toata echipa de acolo Frantescu etc…… Daca nu ii dai bani nu sta la Judetean. Pacientii de la Judetean trebuie sa il caute la Neuromed pentru Urgente. El tura si-o face la Neuromed. Imi este scarba de sistemul infect. Pacat ca mor oameni sanatosi in spitale din cauza lor. De ce nu se autosesizeaza DNA-ul in sistemul sanitar?

  4. Au un tupeu mizer. Toti marii medici sunt umflati de euro de la pacienti, studenti si nu se mai satura. Niste imbuibati. Si se supara ca nu mai conduc. Lasa doctore, ca nu iti ia nimeni sutele de mii adunate.

  5. Caz real:diagnostic-tumoare pe creier,filme peste filme,mii de euro,in Spitalul Judetean esti un OM mort de la intrare,toti doctorii cu influente la privat,te indruma spre binele tau,pacientul moare!?!”Imi pare rau”-doctorul Horia Ples.RUSINE!!!

  6. niste frustrati ! asa sunt cei ce vorbesc despre o persoana cu o asemena statura, care nu doar ca s-a realizat ca individ, dar a realizat ceva si pentru societate ! Neuromed este 100% un produs de excelenta si cum putea ajunge la asemena dimensiune fara un om de calitate ( care a „sfintit locul „) !?! voi cei ce blamati si emiteti judecati gresite de constiinta uitati-va in oglinda veti observa ca sunteti NULITATI, nu produceti nimic, doar existati si capusati societatea, va circumscrieri provberbului „ sa moara capra vecinului„ Rusine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.