Replica lui Dragnea la pericolul ascuns al regionalizării: apariția celor mai “grași”...

Replica lui Dragnea la pericolul ascuns al regionalizării: apariția celor mai “grași” baroni locali de până acum

1
DISTRIBUIȚI

DRAGNEA LA TIMISOARA08_resize

Fostul ministru al Sănătăţii, Ovidiu Brânzan, a ridicat o problemă sensibilă pentru populaţie, în cadrul dezbaterii pe tema regionalizării, care a avut loc vineri la Consiliul Judeţean Timiş, prezidată de vicepremierul Liviu Dragnea.


“Lumea se teme că peste actualii baroni vor apărea baroni regionali mai graşi, mai longevivi şi mai puternici. Cum puteţi rezolva această problemă care îngrijorează opinia publică?” Uimit de parcă ar fi auzit pentru prima dată acest subiect, Dragnea a răspuns că “eu colind ţara asta de foarte mulţi ani de zile. Eu am fost ales local. Pe buletinele de vot se candidează pentru primar şi preşedintele de consilul judeţean şi candidează corect, cer încrederea pentru ei. Ăştia sunt nişte oameni care au legitimitate şi nu am văzut foarte mare îngrijorare la oameni. Lumea nu venea la vot, administrarea locală a sărit ca încredere peste parlament. Dacă gândim aşa, nu mai alegem nicio funcţie şi îi numim pe toţi şi atunci nu mai sunt baroni, ci sunt cneji sau voievozi. Competenţele vor fi stabilitate clar prin lege, vor avea competenţe mult mai mici decât se visează unii prin lege”. Dragnea a dat asigurări că niciun şef de regiune nu se va trezi peste ani “rege” şi că va avea puterea să îşi facă voia.

1 COMENTARIU

  1. Si totusi, intreb si eu ca unu’ nedus la biserica, pentru ce se face regionalizarea? Daca regiunile preiau din atributiile de la Centru (=Bucuresti), atunci in Capitala ar trebui sa dispara sute de posturi. Daca nu dispar posturi (va dati seama cate din ele sunt ocupate de persoane cu spatele asigurat) – cum nu au disparut pana acum, cand s-a tot „restructurat” aparatul bugetar, atunci de ce s-ar face?… daca nu pentru a centraliza decizia si a centraliza distribuirea de fonduri ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.