Robu a lansat un nou val de atacuri la adresa jurnaliştilor care-l...

Robu a lansat un nou val de atacuri la adresa jurnaliştilor care-l critică. Cum îi caracterizează şi cum îi combate cu Facebook-ul

2
DISTRIBUIȚI

robu nervosjpg

Edilul şef Nicolae Robu a rezolvat problema metroului la Timişoara, cu două soluţii ingenioase – un sondaj  pe Facebook şi o mică mustrare a ziariştilor potrivnici, numiţi mai nou “de terasă”. „În circa 30 de ore care au inclus două nopţi au răspuns 332 de cetăţeni cu da, adică cu «like» şi aproape 10,15 au postat comentarii negative. Pe contul deschis, cel de tip public figure, au clickuit like 170 de persoane şi  au fost şapte, opt cu comentarii negative. M-am bucurat să văd că timişorenii sunt aşa cum îi ştiam, cum îi consideram eu deschişi la nou, dornici de schimbări în bine, chiar radicale. Acuma mie îmi pare rău pentru dumneavoastră care veniţi la conferinţele de presă şi vă străduiţi să fiţi ziarişti şi care redaţi ceea ce spun eu aici, transcriind înregistrările, iar «ei» pun titluri care nu au legătură cu realităţile.


Dumnevoastră munciţi,  iar eu apreciez oamenii care muncesc. Cei care au făcut remarcile negative stau la terase. Eu nu mi-am propus să duc lupte cu nimeni. Lupta mea este pentru îndeplinirea promisiunilor electorale, pentru transformarea în bine a Timişoarei. Dacă unii, nevând capacitatea să facă ceva mai bun în viaţă, cred că, hărţuindu-mă pe mine cu diverse aberaţii pe care le debitează, mă perturbă în eforturile pe care le fac se înşeală. Vor fi foarte dezamăgiţi şi zi de zi vor avea multe deazmăgiri cum trec multe caravane pe lângă ei. Am folosit intenţionat forma de plural, pentru că trec multe caravane”.

Întrebat dacă nu cumva ar fi mai credibil anunţul construirii metroului, după o discuţie cu cei de la CFR şi cu un proiect, Robu a lămurit că reporterul PRESSALERT.ro nu înţelege ce este un PUG, motiv pentru care pune astfel de întrebări. „PUG-ul nu are rolul să spună când se pun în practică şi cu ce preţ se pun în practică prevederile lui”. Robu a conchis că el nu se mai supără pe ceea ce scriu “ziariştii de terasă”. Rugat să vină cu exemple concrete, Robu a  refuzat să dea nume, „dacă spuneţi că eu am spus că avem ziarişti de terasă, mâine îi veţi identifica, pentru că vor reacţiona”.

 

 

2 COMENTARII

  1. Gigi este la parnaie si nu mai poate face deliciul nimanui cu ce debiteaza…
    Primarul Timisoarei, insa, nu lasa sa treaca nici o zi fara sa mai ofere citate inestimabile…

  2. Să fie clar, nu sunt ziarist ci doar un simplu comentator, „de terasă „- cum ar spune un mare om… Să zicem că sunt croitor (plătitor de taxe) și psiholog amator în timpul liber, în ambele ipostaze lucrând „cu materialul clientului”. În cazul de față, cu materialul (recte vorbele) stimabilului nostru primar
    – sondajele pe Facebook, în mediul virtual deci, ar împinge gurile rele să insinueze că avem un primar „virtual”, rupt de realitatea (și problematica) cotidiană. Dacă cineva îl inoportunează cu o critică prin viu grai este taxat automat ca „nereprezentativ pentru Timișoara” – vezi articolul de azi cu palmierii…sau mai vechi, cu ceasul din centru…
    – „sondajul de 30 de ore care au inclus două nopți” sună de-a dreptul hilar. Ori nopțile au fost foaarte scurte, ori ziua dintre ele a avut circa șase ore…
    – „au răspuns 332 de cetățeni cu da… și aproape 10-15 au postat comentarii negative”, adică 4,7% potrivnici ! „Pe contul tip public figure au clickuit like 170 de persoane și 7-8 comentarii negative”, adică tot 4,7% răi… Recente studii occidentale au relevat faptul că din totalul populației adulte doar 3,5 – 4,5 % au o gândire sănătoasă, bine structurată… Pură coincidență, bine-nțeles.
    – „m-am bucurat să văd că timișorenii sunt…dornici de schimbări în bine, chiar radicale”… Cam care ar fi acestea ? Metrou, lumini pe Bega, palmieri pe bulevarde ? Aruncarea afară din centru a galeriei de artă, a târgului de cărți sau chiar a magazinelor pentru amărăștenii oameni de rând (buni doar la vot) ? N-ar fi prioritare gropile din asfalt, trotuarele, parcările, siguranța cetățeanului, de-birocratizarea instituțiilor publice, etc, etc…?
    – „acuma mie îmi pare rău pentru dvs. care …vă străduiți să fiți ziariști și redați ceea ce SPUN EU aici”… Daa ! Ăsta o fi rolul ziariștilor, să transcrie înregistrările vorbelor dvs. ! (ceea ce, între noi fie vorba, autorul articolului de față – însușindu-și criticile – a și făcut: din 26 de rânduri, 19 sunt citat din prețioasele dvs. alegații)… Nicidecum să perturbe, Doamne-ferește, „trecerea multelor caravane pe lângă ei”… Către o rușinoasă aducere-aminte (sau uitare), am completa noi…
    – „avem ziariști de terasă, mâine îi veți identifica, pentru că vor reacționa”.. Hmm.., mesaj subtil pentru cei abilitați să-i identifice și să-i monitorizeze atent ? Sau, pur și simplu indignare față de ziariștii „reacționari” și „deviaționiști” (termeni uzitați in alte vremuri în partidul din care, probabil, a făcut parte), care „dacă nu sunt cu noi, sunt împotriva noastră !”
    – dacă „ei”, „ziariștii de terasă” vă deranjează atât de tare, vă sugerăm să nu cedați presiunii unora pentru proliferarea teraselor în parcurile orașului, nu de alta dar există riscul să proliferăm și „noi”, categoria „comentatorilor de terasă”… iar printre noi să fie și psihologi adevărați, sau, Doamne- ferește, chiar psihiatri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.