Scuză pentru şpăgile comisarilor de la Gardă Financiară: „este de notorietate că...

Scuză pentru şpăgile comisarilor de la Gardă Financiară: „este de notorietate că există o repulsie a firmelor faţă de organele de control”

0
DISTRIBUIȚI

comisar garda financiara caras mita

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, recursul formulat de comisarii de la Garda Financiară Caraş Severin Sebastian Zeicu şi Remus Doban, care au fost arestaţi după ce DNA i-a prins în flagrant luând şpagă 1.000 lei de la administratorul unei firme.


Avocaţii celor doi s-au întrecut în a găsi argumente în favoarea celor doi, în cazul lui Doban avocatul afirmând că „au efectuat un control obişnuit cu aprobarea conducerii lor. Nu a solicitat nicio sumă, nu s-a găsit nicio bacnotă asupra sa- Este dependent de insulină, iar detenţia îi pune viaţa în pericol”. Avocata lui Zeicu a mers până acolo încât a mers pe varianta unei înscenări, explicând instanţei că  „este de notorietate că există o repulsie a firmelor faţă de organele de control şi nu ne putem gândi că nu a fost o încercare să-i compromită, atâta timp cât inculpatul şi-a făcut datoria.  Suma nu este foarte mare şi nu i-a favorizat cu nimic. Este foarte uşor să plasezi două bacnote de 500 lei în lucrurile acestuia. Suferă de astm bronşic şi are un minor în întreţinere”. Zeicu a cerut instanţei să fie pus în libertate pentru că are părinţii grav bolnavi şi a promis că nu va influenţa mersul anchetei. Colegul său de dosar s-a plâns de faptul că „din cauza celor spuse în presă există probleme de ordin moral şi social”. Procurorul DNA a solicitat respingerea recursului. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia instanţei.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.