Sentinţa dată în cazul accidentului provocat de Chişărău stârneşte revolta familiilor victimelor....

Sentinţa dată în cazul accidentului provocat de Chişărău stârneşte revolta familiilor victimelor. Ce-şi doreşte avocatul condamnatului

1
DISTRIBUIȚI

accident pod sag

Pe 6 mai 2011, Iacob Chișărău, pe atunci director la Moldomin SA şi consilier judeţean din partea PD-L,  a intrat cu Touaregul pe care îl conducea într-un Opel, pe pasajul de la Șag. Marcel Bienvenue N’Zemba, de 20 de ani, Caius Bălteanu, de 19 ani, Romeo Turcea, de 25 de ani, toți studenți, au murit imediat după impact.  Al patrulea ocupant al Opelului, Alexandru Tamaș, în vârstă de 25 de ani la vremea respectivă, a  văzut moartea cu ochii. Tânărul este revoltat de sentința pronunțată în cazul celui care i-a făcut rău și nu înțelege cum acesta cere acum instanței reducerea pedepsei.

Avocatul fostului director de la Moldomin SA explică de ce sentința  din 29 mai a fost atacată. Iacob Chișărău a fost condamnat la 4 ani de detenție pentru ucidere din culpă și plata unor despăgubiri materiale în valoare de 13.782 de lei plus despăgubiri morale în valoare de 1.020.000 de euro către familiile victimelor sale.


 Părinții fiecărui tânăr decedat primesc câte 200.000 de euro iar frații acestora câte 60.000 de euro, în timp ce băiatului rănit îi revin daune morale în valoare de 100.000 de euro. Avocatul lui Chișărău susține că despăgubirile sunt mult mai mari decât sumele vehiculate în practica uzuală în astfel de cazuri. ”De obicei se merge pe daune morale de 50 – 70.000 de euro” – a spus Ionuț Pașca. Acesta speră să obțină o reducerea  pedepsei pentru clientul său. ” El și-a recunoscut fapta printr-un moment de neatenție inexplicabil, nu se poate compara cu ce a făcut Huidu sau Hauptmann. Sumele care s-au stabilit în prima sentință vor fi plătite de asigurator. Sunt sume mult mai mari în comparație cu practica, dar  eu am deschis recurs pentru că sper ca pe latură penală  să mai fie redusă pedeapsa cu închisoarea stabilită pentru clientul meu”,  a spus avocatul Pașca.

 Vieți ratate

Cu tijă în picior, un an și jumătate obligat să facă recuperare și să trăiască pe banii părinților, pensionari, Alexandru Tamaș a fost nevoit să spună adio carierei de profesor de educație fizică și abia de trei săptămâni lucrează. Ca șofer. Sentința i se pare injustă. ”Când s-a produs accidentul eram la master la Sport.  Predam la gimnaziu. După încheierea studiilor urma să pot preda la liceu și poate să mă gândesc la o carieră universitară. Acum trebuie să iau totul de la zero și nu știu dacă mai am energie și posibilitatea, fizic vorbind, cu țija în picior. Îmi tot revine în minte imaginea prietenilor mei morți lângă mine” – a declarat Alexandru Tamaș.

Familiile îndoliate vor o perioadă mai lungă de detenție pentru Iacob Chișărău. ”Fiul meu e mort, era singurul meu copil, nimeni și nimic nu mi-l aduce înapoi. Dau toți banii mei pentru a i se adăuga (n.r. Iacob Chișărău) niște ani de detenție – pentru că doar patru ani pentru trei vieți luate și una distrusă, mi se par mult prea puțini” – ne-a spus Zlatia Cocar, mama unuia dintre studenții omorâți în timpul accidentului, Marcel Bienvenue N’Zemba. Angajată la Finanțe în Reșița, femeia e în depresie și recunoaște că de doi ani de zile nu își găsește linișea.

 

1 COMENTARIU

  1. Tragic , si totodata dezgustator. Pentru asemenea fapta putea fi condamnat la pedeapsa maxima care abia ajunge pe la 7 ani de puscarie. Dar legea si justitia sunt oarbe in tara asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.