Sfat gratuit pentru muzicienii cu orgolii cât casa

Sfat gratuit pentru muzicienii cu orgolii cât casa

3
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Că muzicienii-s orgolioşi, o ştie toată lumea. Încercaţi să staţi la masă cu artişti din mai multe trupe, după care veţi auzi discuţia respectivă relatată în fel şi chip. E şi normal, oarecum, căci arta cere sacrificii, nu-i aşa? Dincolo de orgoliile de înţeles, o sumedenie de muzicieni aflaţi la început sau care activează în „underground“ au diverse „filme“ aiurea în cap. Mă refer în special la capitolul promovare. „Nimeni nu ne ajută, e o ţară vai şi amar, ascultătorii sunt varză, n-avem unde să cântăm“, sunt câteva din ideile multor trupe timişorene. Când îi întrebi însă la câte festivaluri au trimis demo-uri şi câte telefoane au dat ca să cânte undeva, vei constata cu surprindere că oamenii ăştia aşteaptă să fie descoperiţi de cineva „big“.


Dar nu mişcă niciun deget în privinţa asta. E clar că pentru o trupă care de-abia reuşeşte să strângă banii necesari pentru închirierea unei săli de repetiţii termenul de manager îi este cu desăvârşire de nepermis.

Dincolo de astea, există însă o „făloşenie“, soră cu tupeul de prost gust.  Să luăm exemplul în care un ziarist încearcă să lege o poveste frumoasă despre formaţie. Şi se alege cu răspunsuri de genul „nu ştiu“, „revino mâine“  sau „ce-s cu subiectele astea? Mă laşi?“. Evident, e dreptul fiecărui muzician de a-şi pune la punct o strategie de marketing. La fel există persoane cu care rezonezi „din prima“ şi altele cu care pur şi simplu nu merge treaba oricât te-ai strădui. Dar atunci când tu artistul underground neînţeles de nimeni refuzi ajutorul bine intenţionat, ai o problemă. Sau dacă tu marele muzician de care n-au auzit decât prietenii tăi, te consideri ofensat de unele aprecieri înşiruite într-o fiţuică electronică sau tipărită, pe motiv că ziariştii ar trebui întotdeauna să scrie frumos despre tine şi să te întrebe doar ceea ce vrei tu, ai din nou o mare problemă. Muzicienilor cu orgoliul cât casa le ofer un sfat gratuit: mai tăiaţi din aripi şi coborâţi de pe soclu.

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.