Spectacol cu microfoane de argint la Sinagoga din Cetate GALERIE FOTO

Spectacol cu microfoane de argint la Sinagoga din Cetate GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-510568214">

microfonuldeargint (14)

Timişoara a fost gazda unui eveniment deosebit, care a marcat lansarea unor microfoane unicat realizate din argint după un concept original, spectacolul desfăşurat aseară fiind cât se poate de captivant pentru numeroasa asistenţă prezentă la faţa locului.

Evenimentul numit Microfonul de Argint a reuşit să atragă un public numeros, care a savurat pe deplin acustica deosebită a Sinagogii din Cetate. La faţa locului, curioşii au putut admira trei microfoane, articole unicat realizate din argint, după un concept original, de către Emil Kindlein.  Acestea sunt produsul unei tradiţii de familie care începe în anul 1929. Tehnologia realizării acestor bijuterii muzicale este încununarea experienţei a trei generaţii ce împleteşte meşteşugul de bijutier, tehnica electronică şi arta muzicală. Prezentatorul serii a fost realizatorul de emisiuni radio Bogdan Puriş, care a remarcat faptul că „e o adevărată plăcere să vorbeşti la un asemenea microfon“, iar Gabriel Kelemen a susţinut o prelegere de specialitate. După prezentarea microfoanelor, superba locaţie a găzduit un concert susţinut de Emil Kindlein,  Dorothea Iordănescu, Beck Corlan, Theo Groszmuk, Silviu Cătană. Aplauze au mers şi către copiii care alcătuiesc All Friends Band, care s-au integrat perfect în peisajul sonor al serii.

Microfoanele realizate de Emil Kindlein reprezintă o premieră mondială fiind realizate printr-un procedeu complex ce presupune o metodă tradiţională de realizare a bijuteriilor. Microfoanele sunt făcute din argint, după modelul celor existente în anii 50, iar pentru realizarea unui microfon, Emil Kindlein a folosit până la 500 de grame de argint.

Foto: Claudia Tănăsescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.