Teatrul lui Shakespeare aduce „Regele Lear” în curtea Colegiului Bănățean

Teatrul lui Shakespeare aduce „Regele Lear” în curtea Colegiului Bănățean

0
DISTRIBUIȚI

king_lear_TS0000

Cu un actor nominalizat la Oscar (Rawiri Paratene – pentru Stăpâna Balenelor) și un altul, la fel de celebru, premiat și apreciat, Joseph Marcell (titularul rolului Lear, interpretul lui Geoffrey din cunoscutul serial american Prințul din Bel Air, teatrul Globe aduce la Timișoara, pentru două seri la rând, atmosfera shakesperiană. În curtea secundară a Colegului Național Bănățean cei opt actori vor interpreta arhicunoscuta piesă ”Regele Lear”.

Evenimentul facilitat de Fundația Culturală Artmedia aduce pentru a doua oară la Timișoara celebrul Teatru Globe. Aflată într-un turneu european, faimoasa trupă londoneză va juca în fața publicului timișorean într-un eveniment teatral de senzație. La Timișoara, Shakespeare’s Globe Theatre Londra joacă ”Regele Lear”, astăzi și mâine, de la ora 19.00, în același loc unde, în urmă cu cinci ani, actorii britanici au susținut spectacolul „Romeo și Julieta”. ”E important pentru noi să prezentăm o piesă care transpune publicul din 2013 în urmă cu câteva sute de ani.


Piesa nu ar merge dacă vreunul dintre noi nu ar fi în echipă sau dacă nu ne-am simți fiecare parte din ea”, a întărit actorul Joseph Marcell.

Locuri bune pentru copiii buni

Biletele pentru cele doar 280 de locuri/reprezentație au fost puse în vânzare de ceva timp la agențiile de bilete ale Filarmonicii Banatul și ale Teatrului Național Timișoara și costă, pe categorii, 100 sau 120 de lei, a anunțat Doina Popa, președinta Fundației Artmedia. Pentru reprezentația de mâine mai sunt disponibile câteva zeci de bilete care vor fi vândute cu 50% reducere elevilor și studenților. În plus, la reprezentația de azi, participă, ca invitați ai președintei Artmedia Doina Popa, elevii cu rezultate deosebite la învățătură din Timișoara.

Regizorul spectacolului Regele Lear este Bill Buckhurst, scenografia este creată de Jonathan Fensom, iar rolul titular este interpretat de Joseph Marcell. The Globe este unul dintre primele teatre din Anglia. A fost construit în 1599 pe malul stâng al Tamisei, din inițiativa lui James Burbage, aici fiind jucate aproape toate piesele lui William Shakespeare. Trupa actuală a teatrului face turnee în toată lumea pentru a duce mai departe spiritul celui mai celebru dramaturg din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.