Timba păstrează românii care au evoluat în galben-negru sezonul trecut. De ce...

Timba păstrează românii care au evoluat în galben-negru sezonul trecut. De ce poate apărea o echipă în liga secundă

0
DISTRIBUIȚI

timba-cluj09_resize

BC Timba va păstra toţi românii care au jucat la echipă în sezonul 2012-2013, precum şi staff-ul tehnic în întregime. Deocamdată, conducerea este în negocieri cu jucători din străinătate. Din sezonul viitor, e foarte posibil ca Timba să aibă echipă în eşalonul secund, fără drept de promovare, în locul celei de U 20.

Astfel, Bogdan Murărescu rămâne antrenor principal, iar Radenko Toroman rămâne secund. Dintre români, vor rămâne la Timba Florin Popa, Petru Czmor, Alexandru Mihuţi, Alin Andrieş, Daniel Pătru, Vali Păcurariu, Bogdan Costa, Ovidiu  Mogoşanu, Aref Gyori şi Dominic Csender.


Faţă de sezonul trecut, singura plecare e cea a lui Bogdan Cormoş. Jucătorul a plecat din aprilie în SUA şi momentan nu mai joacă baschet. Conducerea este în tratative cu jucători străini, iar dintre cei din sezonul trecut se negociază cu Jordan Glynn, Jermont Horton şi Denham Brown. De asemenea, e posibil să mai vină un jucător român. „Este posibil ca pe lângă românii ce îi avem să mai aducem un jucător din ţara noastră”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, managerul BC Timba Sebastian Răducanu.

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Baschet a votat ieri renunţarea la campionatul U 23 şi revenirea la cel de la U 20. Echipele care nu vor avea posibilitatea să înscrie o echipă de U 20 au ca alternativă să înscrie o echipa fără drept de promovare în Liga I, eşalonul secund al campionatului baschetbalistic din România. Foarte probabil, şi Timba va proceda similar. „Suntem foarte aproape să ne facem o echipă de Liga I fără drept de promovare, deoarece noi avem mulţi jucători între 20 şi 23 de ani”, a mai spus Răducanu. La U23, Timba a ajuns cu echipa până la faza turneelor semifinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.