Tragedia din Muntenegru: cei 18 oameni decedaţi în accident au fost identificați....

Tragedia din Muntenegru: cei 18 oameni decedaţi în accident au fost identificați. Procedura a durat aproximativ cinci ore

0
DISTRIBUIȚI

5816515_mediafax_foto_razvan_chirita_07638300

Toate cele 18 cadavre ale victimelor accidentului din Muntenegru au fost identificate, a anunţat, în această dimineaţă, Salem Abdu, medic legist şef la Institutul Naţional de Medicină Legală, potrivit Mediafax. “Au fost identificate toate cadavrele, multe dintre ele au fost ridicate de către familie şi, la cererea familiilor, au rămas unele cazuri care vor fi ridicate mâine-poimâine, în funcţie de dorinţa familiei şi de pregătirile lor”, a spus Salem Abdu. El a precizat că la procedura de identificare au participat opt medici legşti, dintre care cinci români şi trei din Muntenegru. Potrivit lui Salem Abdu, echipa de medici legişti a lucrat aproximativ cinci ore.

Întrebat despre starea în care erau cadavrele, acestea a răspuns că toate prezintă politraumatisme şi leziuni grave. „Dar aceasta nu ne-a împiedicat să le identificăm pe toate şi procedura a fost încheiată cu succes”, a spus Salem Abdu. Întrebat dacă la identificarea cadavrelor au fost solicitat ajutorul rudelor, Salem Abdu a aratăt că în această etapă contribuţia familiei a fost esenţială. Medicul legist a adăugat că până la anunţul său au fost eliberate majoritatea certificatelor de deces, celelalte fiind în curs de redactare, documentele urmând să fie eliberate până astăzi dimineaţă. El a menţionat că la INML mai sunt cinci cadavre. Unii dintre reprezentanţii familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Muntenegru organizau, la momentul anunţului lui Salem Abdu, transportul victimelor pentru această dimineaţă. Trupurile celor 18 persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Muntenegru au fost aduse, aseară, la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), pentru identificare.


Maşinile care au transportat trupurile au fost însoţite de antemergători de la Poliţie, de maşini ale Jandarmeriei, Poliţiei, SPIR şi SMURD. Familiile celor decedaţi, alături de colegi şi prieteni ai acestora, au sosit în cursul serii la INML, majoritatea preferând să nu facă declaraţii presei.

Unii dintre cei care au venit la INML au declarat, totuşi, la intrare, că au aflat despre accident de la televizor şi că, ulterior, au primit informaţii de la autorităţile române. Alţii au spus, răspunzând unei întrebări, că nu au primit invitaţii pentru ceremonia religioasă de la Baza Aeriană 90 Otopeni. La INML a sosit şi un prieten al şoferului mort în accident, care a spus că acesta era foarte priceput, avea experienţă şi că a vorbit cu el sâmbătă la telefon, când se afla la Lugoj. Şase dintre victimele decedate au fost identificate în Muntenegru, dar a trebuit să fie aduse la INML pentru îndeplinirea formalităţilor.

Doi medici legişti din Muntenegru au venit la Bucureşti pentru a continua, alături de specialiştii români, procedurile legate de identificarea celor decedaţi şi întocmirea actelor. Trupurile celor 18 persoane au fost aduse din Muntenegru cu o aeronavă, care a aterizat la Baza Aeriană 90 Otopeni. La această bază aeriană a avut loc o slujbă religioasă, în prezenţa premierului şi a miniştrilor Corlăţean şi Duşa şi a unor rude ale celor decedaţi, venite cu un autocar.

Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj. Printre cei decedaţi se numără şoferul aflat la volanul autocarului – angajat al Serviciului de Logistică din Poliţiei Capitalei, care lucra din septembrie 2012 şi la firma care a transportat turiştii în Muntenegru. Familiile persoanelor decedate în accidentul produs în Muntenegru au fost anunţate ieri de echipe mixte formate din poliţişti şi psihologi. Astăzi este zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru, urmând să aibă loc şi o slujbă de pomenire a celor decedaţi la Catedrala Patriarhală, de la ora 10.30.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00 ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

FOTO: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.