Un an de atacuri la cei care nu scriu după dictare

Un an de atacuri la cei care nu scriu după dictare

0
DISTRIBUIȚI

robu nervosjpg

Cei opt ani în care a deţinut funcţia de rector al Universităţii Politehnica Timişoara şi-au pus puternic amprenta asupra actualului edil şef Nicolae Robu, care s-a obişnuit să fie nu numai un profesor care dictează în amfiteatru, ci şi o persoană care este ascultată fără a fi contrazisă. Acestă atitudine şi refuzul de a-şi lua un purtător de cuvânt au făcut ca momentele în care edilul şef şi-a pierdut cumpătul – încercând să facă faţă întrebărilor jurnaliştilor incisivi – să fie multe şi savuroase. Prima izbucnire a fost cauzată, paradoxal, de un eveniment fericit. Nunta fiicei lui Sorin Frunzăverde, eveniment după care edilul şef a fost întrebat de ce s-a pus la dispoziţia baronului PNL până şi trotuarul din faţa cantinei Politehnicii. Supărat, Robu a lămurit că ”puteţi să lătraţi cât vreţi, caravana trece, lătratul rămâne. Nu pot să nu fiu supărat când văd că proiecte de succes şi de interes pentru societate sunt abordate astfel. Apreciez ca interlocutori oameni care au o anumită conduită. Nu voi mai sta de vorbă cu unii care insistă să deformeze realităţile, nu au decât să îşi facă meseria unde vor, nu am ce să discut cu oameni care nu fac o dovadă de deontologie”.  A doua izbucnire a venit imediat după, când Robu a calmat ziariştii curioşi: “nu dăm interviu când vreţi dumneavoastră, dăm doar când vrem noi. Primiţi toate informaţiile pe care le vreţi. Deocamdată, primarul Robu vă dă aceste informaţii şi, când primarul Robu doreşte să le dea altcineva, le va da altcineva. Oricât mă criticaţi, nu o să schimb această atitudine”.

Seria de atacuri a continuat, iar motivele furiei edilului şef au început să fie puerile. Întrebat, spre exemplu, despre numărul de locuri de muncă, locaţia exactă, dimensiunea complexului şi termenul de realizare a unui complex  de outlet-uri  despre care anunţa că va fi dezvoltat la Timişoara Robu acuza PRESSALERT.ro că “eu ştiu că aveţi o misiune de provocare”.

Un nou subiect a fost mutarea Clinicii de Dermatologie în incinta Spitalului Militar. După mai multe “răzgândeli”, întrebat de reporterii PRESSALERT.ro unde va muta clinica, Robu răbufnea  „cu dumneavoastră nu o să mai port multe discuții, pentru că nu ne tragem de șireturi”.  De de altă parte însă, cea mai vehementă ceartă a edilul şef cu reporterul PRESSALERT.ro a fost cauzată de faptul că a fost atenţionat că un proiect votat în Consiliul Local Timişoara nu se află pe site-ul primăriei.


Ca de obieci, Robu a acuzat că i se pierde vremea cu întrebări inutile şi  întrebat dacă nu îşi ia purtător de cuvânt Robu a lămurit că “nu vreau. Nu sunt subordonatul lui PRESSALERT care nu e în stare să citească nicio lege să vadă ce obligaţii am. Vedeţi-vă de treabă, domnişoară, nici purtătorul de cuvânt al primăriei dacă ar fi angajat, nu ar fi plătit ca să îşi piardă vremea cu prostiile dumneavoastră”.

Pentru un timp răbufnirile la adresa presei s-au rărit, deoarece briefingurile zilnice se fac expeditiv, cu justificarea că “trebuie să fim operativi, nu avem timp de pierdut cu prostii”. Ultima criză de nervi a primarului a fost cauzată însă tot de jurnaliştii care au întrebat dacă nu cumva se laudă cam mult cu proiectele fostei administraţii. “Cei care mă acuză de aşa ceva dau dovadă de îngustime a minţii. Podul Michelangelo nu este un proiect al fostului primar, sunt documente care atestă că ideea aparţine lui Nicolae Robu, încă din anul 2005″, a lămurit primarul incisiv.

În ultimele zile însă atacurile edilului şef s-au înmulţit. După ce i-a cerut unui jurnalist să îşi publice CV-ul şi notele de nervi că a fost întrebat de ce a fost atât de grea promovarea ACS Poli, Robu a continuat în forţă. Două atacuri au fost făcute în doar două zile. Primul a fost legat de ideea construirii unui metrou la Timișoara, subiect care a strânit mare vâlvă. Supărat că a fost criticat, Robu şi-a făcut sondaj pe Facebook şi a anunţat ziariştii că „acuma mie îmi pare rău pentru dumneavoastră care veniţi la conferinţele de presă şi vă străduiţi să fiţi ziarişti şi care redaţi ceea ce spun eu aici, transcriind înregistrările, iar «ei» pun titluri care nu au legătură cu realităţile. Dumnevoastră munciţi, iar eu apreciez oamenii care muncesc. Cei care au făcut remarcile negative stau la terase. Eu nu mi-am propus să duc lupte cu nimeni. Lupta mea este pentru îndeplinirea promisiunilor electorale, pentru transformarea în bine a Timişoarei. Dacă unii, nevând capacitatea să facă ceva mai bun în viaţă, cred că, hărţuindu-mă pe mine cu diverse aberaţii pe care le debitează, mă perturbă în eforturile pe care le fac se înşeală. Vor fi foarte dezamăgiţi şi zi de zi vor avea multe deazmăgiri cum trec multe caravane pe lângă ei. Am folosit intenţionat forma de plural, pentru că trec multe caravane”.

Totul a culminat cu acuzarea publicaţiei PRESSALERT.ro că ar fi un site de “can-can” şi un “tonomat”, enervat fiind că a fost întrebat ce înseamnă să fii reprezentativ pentru Timişoara.  Robu a luat problema în serios şi a pus la punct reporterul: “Dumneavoastră cu certitudine nu sunteţi reperezentativă pentru Timişoara. Dumneavoastră faceţi parte dintr-o presă de cancan, din ce în ce mai ridicolă, iar ziarul dumnevoastră funcţionează ca un tonomat. Înţelegeţi ce vreau să spun. Ca un tonomat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.