Underground rock cu argentinienii de la Argies şi timişorenii de la Grave...

Underground rock cu argentinienii de la Argies şi timişorenii de la Grave For Sale

1
DISTRIBUIȚI

argies1

Amatorii de muzici underground au parte de un recital extraordinar al trupei argentiniene Argies, evenimentul urmând să programeze în deschidere şi un concert al timişorenilor de la Grave For Sale.

Argies s-au înfiinţat în 1984 şi are puternice rădăcini în punkul britanic, dar şi influenţe de ska, raggae, dub si bineînţeles rock’n’roll cu elemente latine. Urmând politica “do it yourself”, membrii trupei au avut o carieră de succes reuşind pe tot parcursul existenţei să-şi menţină independenţa. Numele bandului provine din derivatul peiorativ al cuvântului “argentinian” folosit de către englezi în războiul din 1982 pentru Insulele Falkland. Cu toate acestea, Argies nu sunt naţionalişti, ci mai degrabă aparţin culturii muzicale internaţionale, aşa cum declară chiar ei.


La mijocul anilor ’90 formaţia părăseşte oraşul de baştină, Rosario, pentru Buenos Aires şi cântă anual în peste 35 de concerte, ceea ce îi face fruntaşi în topul prestaţiilor live. Începând cu 1999, formaţia îşi extinde sectorul concertistic participând cu regularitate la turnee în America de Sud şi Europa.

David (voce, chitară), Manu (tobe), Tobi (bass) şi Hooli (chitară) funcţionează ca un tot unitar care a învăţat de-a lungul timpului că diferenţele de opinie dau savoare produsului final, muzica. Metoda lor de a face muzică i-a transformat pe Argies într-o adevărată mişcare culturală independentă. După 114 concerte susţinute anul trecut, muzicienii au început în luna aprilie a acestui an un nou turneu european, de promovare a celui mai nou disc al lor care poartă numele de “Dancing in my shoes”.

Timişorenii de la Grave For Sale se consideră „probabil prima trupă de surf-rock din România“. Trupa îi are în componenţă pe Tibi Mijea, Iancu Jianu, Marco Kurunczi şi Adi Ulmeanu. Formaţia a susţinut recitaluri în deschiderea concertelor Nişte Băieţi din Arad, Nightlosers din Timişoara şi înaintea concertului trupei americane Koffin Kats la Cluj. Concertul cu Argies şi Grave For Sale va avea loc în data de 25 iunie, de la ora 21.00, în El Che, iar biletele de intrare costă zece lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.