Zece milioane de medicamente contrafăcute şi potenţial mortale, confiscate de Interpol. Au...

Zece milioane de medicamente contrafăcute şi potenţial mortale, confiscate de Interpol. Au fost vizate site-uri din 99 de ţări

0
DISTRIBUIȚI

medicamente_cancer

Interpol a anunţat ieri că a confiscat aproximativ zece milioane de doze de medicamente contrafăcute şi potenţial mortale, în cadrul unei vaste operaţiuni simultane în 99 de ţări care a vizat site-urile de Internet ce vând medicamente.


„Cantităţile confiscate sunt în creştere cu peste 100 la sută în raport cu operaţiunea precedentă din 2012”, a comentat pentru AFP Aline Plançon, directoarea adjunctă a programului privind criminalitatea farmaceutică pentru organizaţia de cooperare poliţienească ce îşi are sediul la Lyon, în centrul Franţei, informează Mediafax. Potrivit unei evaluări a Interpol, medicamentele confiscate reprezintă o valoare de 41 de milioane de dolari.

Într-o săptămână, în perioada 18-25 iunie, au fost controlate peste 17.000 de site-uri de Internet care vindeau medicamente, iar 9.610 au fost închise. Cincizeci şi opt de persoane au fost arestate. Interpol a confiscat milioane de medicamente contrafăcute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.